Lutkarsko – plesna predstava LUTA-k i otvorenje izložbe fotografija večeras u HNK

Plesna udruga Gesta danas s početkom u 19h u velikoj dvorani Hnk-a održat će svoju novu ovaj put lutkarsko-plesnu predstavu kako bi proslavili 15 godina umjetničkog djelovanja.

Za ovu posebnu plesnu godinu Gestice i umjetnička voditeljicom pripremile su niz sjajnih plesnih ulomaka koje čine cijelinu predstave pod nazivom LUTA-k.Lutak koji je u potrazi za svojom pričom,autor i koreograf je Nena Jurišić….kroz sjajan i šaljiv tekst vodit će nas glumac i profesor Hrvoje Dukić (autor u predstavi i ujedno autor texta) i lutkarica Sanja Zalović (lutak).Predstava je multimedijalna i animirane ulomke nacrtao je Dino Dević,a montirao Igor Goić.

Za glazbu i efekte kao uvijek zadužen je Darko Predragović-Dabi,a za svjetlo Stipe Bujas…Scenografiju je napravio John Čolak (HNK-a) a, rekvizite Dragan Sinovčić…Sjajni kostimi Nataše Perović kao i uvijek dati će poseban pečat.

Predstava LUTA-k je zapravo priča o Gesti, jer smo mi u Gesti uvijek u potrazi za novom pričom. Ljubav prema plesu i pokretu nas svakodnevno inspirira i daje vjetar u leđa za nove projekte i još puno plesnih godina.

Nakon predstave u maloj dvorani Hnk-a otvorit će se izložba Gestinih fotografija u suradnji sa poznatim zadarskim fotografom Željkom Karavidom koji od samo početka Geste prati fotoaparatom njihov rad. Ples je umjetnost koja ostavlja trag i nakon završenog projekta i u srcima,a ovaj put u fotografijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...