Miočićev menadžer: Stipe je jako popularan u Hrvatskoj, UFC bi to trebao iskoristiti!

UFC nije očekivao, a vjerojatno niti priželjkivao, da upravo Stipe Miočić postane prvak teške kategorije. No nakon ekspresnog nokauta Fabricia Werduma na UFC-u 198 prestižna titula je ipak završila u njegovim rukama i kompanija sada nema izbora nego da podrži svog prvaka.

A prvi znak podrške, odnosno ekploatacije Miočićeve marketinške dopadljivosti jest odluka da 10. rujna titulu brani protiv Alistaira Overeema na UFC 203 priredbi u  rodnom Clevelandu. Gradski heroj će zasigurno privući veliki interes lokalnih fanova, napuniti dvoranu i prediti šou. Sada se još samo postavlja pitanje koliko dalje od Clevelanda Miočić može dogurati u pogledu popularnosti? Njegov menadžer Greg Kalikas tvrdi da definitivno može dalje od Clevelanda i UFC će biti uz njega.

“UFC planira u potpunosti podržati Stipu, bit će uz njega 100 posto i gurat će ga naprijed. On je plavi ovratnik, tip s američkog sjeverozapada. Užasno je dopadljiv. Ima dobru osobnost i vrsta je osobe koju UFC želi u javnosti. Mnogo fanova ne zna kakav je Stipe tip, ali sada kad je prvak ima tu platformu.”

Također ima tu internacionalnu privlačnost. Jako je popularan u Hrvatskoj i na Balkanu, i u Europi općenito. Mislim da bi bilo pametno za UFC da to iskoriste”, rekao je Kalikas.
Osim popularnosti među fanovima, kao prvak kraljevske kategorije Miočić sada budi interes i velikih kompanija od kojih će ga neke sigurno sponzorirati u bližoj budućnosti.

“U tom smislu će biti veoma zaposlen čovjek. To je najprestižnija titula u borilačkim sportovima. Im amo nekoliko velikih ponuda od sponzora koje razmatramo. S UFC-ovom teškakom titulom dolazi velika snaga i prestiž i mnogo kompanije će htjeti to iskoristiti. No on neće potpisati ugovor s nekim isključivo zbog novca. Kada potpiše ugovor on će ući u to sa svim srcem”, tvrdi menadžer.

Nije stoga teško zaključiti da će Miočić nakon 11 profesionalnih borbi konačno i početi zarađivati kako i priliči čovjeku na samom vrhu sporta.

“Kao UFC-ov teškaški prvak definitivno će zaraditi više od milijun dolara svaki put kada se bude borio. Novac neće biti problem za njega u budućnosti”, zaključio je Kalikas

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...