Modrić: “Zreliji sam i iskusniji, a i osjećam se dobro i fizički i psihički”

I posljednja dva igrača priključila su se reprezentaciji. Luka Modrić i Mateo Kovačić došli su u Rovinj kako bi odradili završne pripreme uoči početka Eura i prve utakmice na Parku Prinčeva protiv Turske 12. lipnja.

HNS je upriličio doček europskim prvacima s Real Madridom i priredio im iznenađenje u obliku torte. Hrvatski dvojac u kadru je onih igrača koji će biti nositelji igre Vatrenih u Francuskoj, na putu do prekida crnog posta od osam godine bez prolaska u drugu fazu.

Posljednji puta Hrvatska je igrala nokaut fauzu nekog reprezentativnog natjecanja na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, kad su Vatreni u četvrtfinalu šokantno ispali upravo od prvog hrvatskog protivnika na ovom turniru. Tako sad Ante Čačić konačno može raditi s kompletnom momčadi i uigravati kadar.

“Sve sam više svjestan što smo napravili”

– Osjećam se izvrsno, odmorio sam se tri dana i sve je u redu. S Atletico Madridom nije moglo drugačije nego borbeno, uvijek odlučuju detalji i tako je bilo i u ovoj utakmici. Na kraju smo imali više mirnoće u jedanaestercima, premda je bilo vrlo iscrpljujuće, pogotovo uz toplo i vlažno vrijeme. Imali smo probleme i s grčevima, ali kako vrijeme prolazi, sve sam više svjestan što smo napravili i sve više ponosan, ispričao je Modrić po dolasku na pripreme Vatrenih, stoji na službenim HNS-ovim stranicama.

Do početka Eura ostalo je svega još osam dana. Čačić će se sutra na treningu uvjeriti u kakvim su stanju Modrić i Kovačić. Pogotovo Luka koji je do sad odigrao 44 utakmice. Modrić i Kovačić posljednjih nekoliko dana proveli su odmarajući se u kruguobitelji i rješavali još neke klupske obveze. Čačić je Modriću i Kovačiću dao slobodno nakon završetka klupske sezone da se odmore i da što opušteniji i relaksiraniji dočekaju reprezentativne pripreme i početak Eura.

Izabrani

Sad ih očekuje da zabljesnu na natjecanju i povedu Vatrene prema bodovima i nadamo se drugom krugu. Modrić ima iskustvo, Modrić ima kvalitetu i maestro igre Reala i reprezentacije onaj je “Izabrani” od kojeg se očekuje puno. Jako puno.

– Sigurno sam zreliji i iskusniji, a osjećam se stvarno dobro i fizički i psihički, kazao je Luka Modrić poslavši tako poruku navijačima Hrvatske koji upravo u Modriću vide osobu koja će povesti nacionalnu momčad prema dobrom rezultatu.

– Vjerujem da će se to pokazati i na mojim igrama. Najvažnije je dobro se spremiti i proučiti prvog protivnika. Pobijedimo li Tursku, bit će znatno lakše ući u sljedeće utakmice i to bi moglo biti posebno važno za cijelo natjecanje. S druge strane, kako god prva utakmica završila, imamo još dva dvoboja i morat ćemo ići utakmicu po utakmicu. Definitivno možemo proći skupinu, ali moramo biti skromni i ne razbacivati se izjavama, istaknuo je Modrić.

U sklopu priprema, Hrvatska će 4. lipnja na Rujevici dočekati San Marino.

– Dogovor je s izbornikom bio da neću nastupiti protiv San Marina, no vidjet ćemo u ova dva dana kako ću se osjećati na treninzima pa ćemo odlučiti, zaključio je Luka Modrić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...