Na 19 zadarskih maloljetnika koji su se tukli, svađali i vrijeđali na javnim mjestima idu četiri žene

Vezano za problematiku nasilja kod školaraca na zadarskom području u pet mjeseci ove godine 13 maloljetnih osoba prijavljeno je za počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i to 5 za drsko ponašanje od kojih je 1. osoba ženskog spola. 8 maloljetnih osoba prijavljeno je za za tučnjavu, svađu i viku na javnom mjestu, od kojih su 2. osobe ženskog spola.

U navedenom razdoblju 2. maloljetne osobe su počinile kazneno djelo tjelesne ozljede, od kojih je 1. osoba ženskog spola, a 4. maloljetnika su počinila kaznena djela teške tjelesne ozljede.

– Najčešće nasilje među mladima događa u školama objektima i prostorima oko škola, u ugostiteljskim objektima kao i na otvorenim prostorima (parkovi, ulice, autobusni kolodvor ). Policijski službenici se sve više susreću s raznim oblicima nasilja. Kako se radi o specifičnoj životnoj dobi, policijske radnje prema djeci i maloljetnicima provode u PU zadarskoj specijalizirani policijski službenici za mladež, njih 11., kazala nam je Ljiljana Dujmović, voditeljica grupe za maloljetničku delinkvenciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...