Na inicijativu Akcije mladih, pravobraniteljica za djecu istražit će Renu Sinovčića!

Marjana Botić iz Akcije mladih poslala je dopis u ime svoje stranke u kojemu donosi obavijest kako se protiv Rene Sinovčića, ali i Zadarske županije, organizatora 9. prvenstva dječjih vrtića Zadarske županije, aktivirala pravobraniteljica za djecu. Radi se o slučaju, kako to tumači Akcija mladih, zlouporabe djece vrtićke dobi, a što je točno problem bio pročitajte u nastavku.

Klub Akcije mladih u Zadarskoj županiji 22. travnja prijavom javnoj pravobraniteljici reagirao je na činjenicu da se u sklopu održavanja ovogodišnjih Županijskih dana, na manifestaciji 9. prvenstva dječjih vrtića Zadarske županije dogodio ogroman propust organizatora (Zadarske županije op.a.), pa je djeci vrtićke dobi medalje službeno dodjeljivao Reno Sinovčić i kasnije se s djecom fotografirao za medije.

Podsjećamo da je Akcija mladih već puno ranije reagirala na činjenicu da Reno Sinovčić uz potporu vladajuće stranke u Zadru i Zadarskoj županiji i nadalje neometano obnaša dužnost predsjednika Športske zajednice Zadarske županije pitajući se koga tamo predstavlja, kad mu je zbog ozbiljnih istraga pod kojima se nalazi na snazi suspenzija obnašanja sportskih dužnosti?

Ili vladajuća stranka misli da se zakoni još mogu proizvoljno tumačiti shodno njihovoj volji i uzurpiranim pozicijama na kojima su se našli?

Akcija mladih zalaže se za odnose u društvu gdje će zakoni i pravila vrijediti za sve jednako, gdje neće biti posebnih tumačenja i izbjegavanja za one koji su u vezi i poslovnim odnosima sa strankama na vlasti.

Naša borba za takvo uređeno društvo nije lagodna niti bezopasna, ali smatramo da smo dužni reagirati jer ako nećemo mi svi  – tko će? Svakome od nas dužnost je biti odgovoran i slobodan građanin koji se na svom poslu, na funkciji na koju je izabran i svugdje u svom djelovanju, zalaže za napredak društva i ispravljanje negativnosti.

Sa zadovoljstvom vidimo da su moguće pozitivne promjene našeg društva.

Na našu zadnju prijavu u vezi djece dobili smo odgovor javne pravobraniteljice doc. dr. sc. Ivane Milas Klarić sa obavijesti da će se uključiti u praćenje slučaja, te da će zatražiti očitovanja Policijske uprave zadarske, Državnog odvjetništva RH i sportske inspekcije, što pozdravljamo i podupiremo, te se svi koji rade za napredak društva mogu pouzdati u našu pomoć i sudjelovanje!

(Obavijest Državne pravobraniteljice prosljeđujemo u nastavku  na uvid medijima).

Poštovana gospođo Botić,

Zaprimili smo Vašu pritužbu kojom ukazujete na sumnju u zlouporabu djece vrtićke dobi.

Zahvaljujemo na dostavljenim informacijama a koje su nam značajne radi praćenja pojava i načina povreda prava i interesa djece. Ujedno Vas obavještavamo da smo se na temelju Vaših navoda uključili u praćenje slučaja te da smo od Policijske uprave zadarske, Državnog odvjetništva RH i sportske inspekcije zatražili izvješća.

S poštovanjem,

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

doc.dr.sc. Ivana Milas Klarić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...