Cestitka_Uskrs

Odličan uspjeh plivačica i plivača PK Zadar sa 15 osvojenih odličja sa dva natjecanja

Mlađi natjecatelji PK Zadar donijeli su za svoj klub 12 odličja iz Splita sa natjecanja MALI MORNAR.

Dva vrlo značajna natjecanja obilježila su protekli vikend 18. i 19 lipnja. 2016. godine:
ZLATNI MEDVJED Zagreb      iz serije  HPS Grand – Prix
MALI MORNAR Split              iz serije  HPS mini Grand – Prix

Međunarodni plivački miting “Zlatni Medvjed” tradicionalno već 31 puta organizira plivački klub Medveščak Zagreb ali ovaj puta organiziran je na novom bazenu na zagrebačkim Sveticama i to uz nastup 403 natjecatelja. Natjecala su se 42 kluba  a osim klubova iz Hrvatske  natjecali su se klubovi iz još 10 zemalja i to iz: Poljske, Mađarske, Slovenije, Bjelorusije, Njemačke, Danske, Velike Britanije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i iz Irana.

Plivačice i plivači „Zadra“, njih ukupno16 imalo je 69 nastupa i svojim nastupima ušli su u finale 33 puta i bez obzira na broj osvojenih odličja isplivani su odlični rezultati što je najbolji pokazatelj da su pored svih svojih obveza u školi itekako spremni za nastup na svojem najvećem natjecanju LJETNO DRŽAVNO PRVENSTVO.
U prilog tome govori i činjenica da su u finalu A na 50 metara prsno jedine plivačice iz Hrvatske bile plivačice PK Zadar:Tea Kadić, Katja Čizmin i Barbara Čustić.

Na ovom natjecanju odličja se dodjeljuju samo za apsolutnu kategoriju čime je uspjeh naše plivačice i reprezentativke Katje Čizmin još značajniji jer radi se o tri odličja i to: srebro na 100m prsno (1.12.30) i dvije bronce na 50m prsno (33.61) i 50 m delfin (28.47). KAtja pokazuje odličnu formu pred svoj glavni nastup,a glavni i za PK Zadar budući da je riječ i prvom nastupu na Euorpskom rangu. Europsko juniorsko prvenstvo odvijati će se od 06. do 10. srpnja u mađarskom Veršelju.

Plivačice i plivači koji su ušli u finale su;. A finale Antonio Milin ,K Čizmin, Tea Kadić, Barbara Čustić.
B finale: Barbara Čustić , Andrea anna Milin, Antonio Milin, Marko Radović, Petra Rudić, Nikka Sipina , Nikita Baraba, Lucija Dukić, Anna Mladenović, Lea Matešić.
C finale: Alan Šaponja, Ema Molnar. Ekipu su pratili treneri Željko Olujić i Josipa Nekić, prof.

Naše plivačice i plivači mlađih dobnih skupina vratili su se sa 12 odličja sa natjecanja “MALI MORNAR” Split koje je održano također 18 i 19 lipnja 2016. godine. Plivački klub “MORNAR-SPLIT” organizator je ovog natjecanja koje je uključeno u HPS mini GRAND PRIX a isto je organizirano na plivalištu ŠC bazeni POLJUD.Natjecalo se ukupno 2o klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Turske. Od ukupno 302 natjecatelja ekipu PK Zadra predstavljalo je 22 natjecatelja koji su u oštroj konkurenciji osvojili 12 odličja, bili 35 puta među prvih deset natjecatelja i isplivali odlične rezultate.
Svojim odličnim rezultatima naša dva plivača osvojila su po dva zlatna i jedno srebrno odličje a to su:
BOŽO PUHALOVIĆ u kategoriji A:
– 400 m  mješovito  (5.15,24 )   zlatno odličje
– 800 m  slobodno   (9.18,48)    zlatno odličje
– 100 m  leđno        (1.08,20)    srebrno odličje

ROKO ŠANGO  u kategoriji C.
– 100 m  leđno        (1.14,66)   zlatno odličje
– 200 m  leđno        ( 2.39,41)  zlatno odličje
Do dva srebrna i jednog brončanog odličja došao je i naš plivač
MIHOVIL KOZULIĆ u kategoriji D.
– 100 m leđno         (1.21,63)   srebrno odličje
– 200 m leđno         (2.54,86)   srebrno odličje
– 200 m mješovito   (2.58,89)   brončano odličje

Za ukupno osvojena četiri odličja zaslužan je ženski dio ekipe:
MARIJA DORA BAČIĆ u kategoriji A
– 200  m mješovito  (2.39,74)   srebrno odličje
– 100  m slobodno   (1.05,51)   srebrno odličje
ELI VULUN u kategoriji A
– 100  m prsno        (1.27,33)   brončano odličje
IVANA RADOVIĆ u kategoriji B
– 100  m slobodno   (1.09,36)   brončano odličje
U pratnji trenera Danijele Kurtin prof. i Tonči Matas mag cin. naša ekipa plivačica i plivača vratila se sa navedenog natjecanja zadovoljna isplivanim rezultatima ali ni treneri nisu krili zadovoljstvo postignutim jer ipak su  to rezultati obostranog rada i za ovu ekipu koja je u usponu  još će se čuti a to su bili.
ELI VULIN , MARIJA DORA BAČIĆ , ANJA VULIN , IVANA RADOVIĆ , KLARA RAKVIN , IVANA KOVAČEVIĆ , KARLA KOVAČEVIĆ , DINA TOT , BOŽO PUHALOVIĆ , ROKO ŠANGO , IVAN ŠANGO , TONI PEROVIĆ , TONI PEDIŠIĆ , VJEKO OMELIĆ , SANDRO KOTLAR , MIHOVIL KOZULIĆ , LEON RUPNIK-BUTERIN , LEON PATRK , MATEJ PUŠNIK , NIKO ŠKARPONA , JAKOV ČERINA , RAFAEL UTKOVIĆ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...