Održana volonterska akcija Philip Morris Zagreb d.o.o za Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

Kao što znate, manifestacija „Hrvatska volontira“ se odvijala u tjednu od 16. do 21.  svibnja diljem Hrvatske. S obzirom da je ovogodišnja manifestacija tematski bila usmjerena na volontiranje poslovnog sektora, u njoj su trebali sudjelovati i zaposlenici tvrtke Phillip Morris Zagreb d.o.o., međutim zbog nepovoljnih vremenskih prilika akcija je bila odgođena.

Neovisno o tome, zaposlenici istoimene tvrtke su pokazali interes da volontersku akciju ipak odrade, kako je i dogovoreno, na čemu im posebno zahvaljujemo. Akcija se održala jučer, 15.6.2016. godine.

Volonterski centar Zadar je akciju dogovorio u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, a tvrtka Philip Morris Zagreb d.o.o. je osigurala sav potreban materijal za izvođenje akcije. Volonteri su naime, bojali zidove bungalova koji koriste štićenici drugih domova kad dolaze u ljetnim mjesecima na rehabilitaciju u Sv. Filip i Jakov, obitelji štićenika koji dolaze iz drugih županija, kao i međunarodni volonteri u sklopu međunarodnog volonterskog kampa.

Akcija je bila više nego uspješna, obojani su unutrašnji i vanjski zidovi te zidovi ispred samih vrata dvorišta Centra, kao i drvenarija na njima. Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Philip Morris Zagreb d.o.o. te poimence svim zaposlenicima koji su se akciji odazvali i odgovorno pristupili volontiranju, zbog čega je sve i napravljeno profesionalno i u kratkom roku. Slijedom toga, ova volonterska akcija imat će mnogobrojne dobrobiti za Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov i njihove korisnike.

U sklopu volontiranja, zaposlenici su se upoznali i s radom Centra, kao i sa štićenicima, čime je sama akcija imala i jednu drugačiju notu  – podizanje svjesnosti o poteškoćama s kojima se susreću osobe s teškoćama u razvoju.

Izrazito smo ponosni što je Philip Morris Zagreb d.o.o. prepoznao važnost korporativnog volontiranja kao načina otklanjanje distanci koja nastaje radi različitosti poslovnog, civilnog i javnog sektora.

S obzirom da je ova akcija bila prva za njih u korporativnom smislu, nadamo se da će nastaviti provoditi volonterske akcije i da je ovo iskustvo obogatilo njihov život koliko će obogatitit i život korisnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...