Orešković pozvao Petrova i Karamarka da daju ostavku; Petrov odbio, Milanović najavio izbore

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u obraćanju javnosti danas nešto nakon dva sata izjavio je kako ne planira dati ostavku, pozvavši umjesto toga potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova da oni to učine.

Odnosi gospodina Karamarka i gospodina Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i za Hrvatsku. Svi ste vidjeli da sam posljednjih dana uložio puno napora da se njihovi odnosi poboljšaju, no bezuspješno. Stoga pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti, kazao je premijer Orešković

Božo Petrov, kako neslužbeno doznaje Večernji list, odbija dati ostavku, a isti nacionalni portal prenosi i izjavu Zorana Milanovića koji je samo najavio nove izbore za deveti mjesec.

Vrh vlasti sada je i službeno priznao tešku krizu u kojoj se nalazi, ali nekih pozitivnih vijesti s današnje sjednice ipak je bilo. Tihomir Orešković najavio je nastavak rada na kurikularnoj reformi, potvrdivši kako njeno ostvarivanje nikada nije ni bilo upitno.

Što se tiče toga gdje je bio jučer, premijer je samo kratko objasnio da se sastao s kolegama iz SOA-e, no da o pojedinostima ne može govoriti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...