Petrov ne da neće dati ostavku, nego ima i dodatne uvjete?

Iz Mosta su danas reagirali na pressicu i poziv premijera Tihomira Oreškovića da njihov čelnik, Božo Petrov, kao i predsjednik HDZ-a, daju ostavku.

Kako doznaje Indexov izvor iz vrha Mosta, Petrov se neće povući. Osim toga, premijeru će postaviti dva uvjeta. ‘MOST će tražiti da Vladu osim Tomislava Karamarka napuste još dva ministra. Jedan je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, a drugi ministar kulture Zlatko Hasanbegović’, kazali su iz MostaIndexu.

Hasanbegovića, objašnjava, u Mostu ne žele zbog ustaštva, a Horvata žele ukloniti zbog slučajas Inom, jer je Horvat rekao da do arbitražnog postupka Ine i MOL-a nije trebalo doći, jer je preskup za Hrvatsku.

Podsjetimo, premijer je danas održao pressicu na kojoj je pozvao potpredsjednike Vlade da podnesu ostavku. “Kao što znate, odnosi između Karamarka i Petrova i mene postali su prevelik teret za RH. Uložio sam napor da im se odnosi poprave, ali je to bilo nemoguće. Zbog toga pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti, kako bi Vlada mogla nastaviti reforme. Tako ćemo potvrditi stabilnost Vlade koja će ovu domovinu izvesti iz krize”, kazao je premijer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...