Pioniri i kadeti NK Zadar s. d. d. ostvarili su, svemu unatoč, čudesan plasman u svojim kategorijama

Iako je nogomet u Zadru spao na veoma niske grane, još postoji zrnce nade da bi sutra moglo biti bolje. To je zrnce, zapravo, činjenica da su dvije mlađe kategorije NK Zadar s. d. d. pred čudesnim završetkom sezone. Netko će se pitati – kako?

Pioniri i kadeti sudionici su 1. HNL u svojim kategorijama (kao i juniori) i jedno kolo prije kraja u objema ligama natjecateljski su ostvarili jedini i najbitniji cilj, zadržali su status. U zadanim okolnostima klupskoga životarenja s mogućnošću da koliko sutra svemu dođe kraj, pioniri i kadeti jedini su klupski sportski segment koji je zaslužio svaku pohvalu. Njihovi treneri Zoran Erlić i Damir Čačić proživljavali su, kao i djeca, teške trenutke, neizvjesnost, mučne situacije traženja novca, autobusa za putovanja, opreme… a da se i ne govori o neuvjetnoj infrastrukturi ( k tomu, bez vode za travnjak Bagat) što je već u startu znatna poteškoća u odnosu na sve druge klubove. Dok je u žarištu javnosti bila seniorska momčad (uvjerljivo zadnja i najslabija u 2. HNL), pioniri i kadeti su šutke trenirali i putovali o sendvičima, te na svom entuzijazmu iznijeli cijelu sezonu. Plasman kadeta, samo po sebi, nije ohrabrujući jer su jedno kolo prije kraja zadnji, iza Šibenika, no plasman pionira (11. od 16 momčadi)  je dobra stvar zato jer se rezultati obiju kategorija akumuliraju i na koncu status gube oni koji su u tomu najslabiji. Zadar nije, bolji je od Varaždina, makar kako završilo zadnje kolo.

Ovdje svakako treba reći i da su juniori u svojoj kategoriji zasluženo zadnji, čime su samo potvrdili da je riječ o naraštaju koji ne posjeduje ni minimum psihofizičke i strateško – taktičke kvalitete. S druge strane, to je upozorenje za vodstvo kluba (pod uvjetom da klub preživi, naravno) da se u sportskom segmentu treba uvesti potpuni red i toga se reda pridržavati. U zadnjih 20 – ak godina Zadar je dao toliko puno hrvatskom nogometu o čemu se možemo uvjeriti i samo jednim pogledom u sastav seniorske reprezentacije za Euro 2016. – Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Luka Modrić, s tim da je do ponedjeljka i Dominik Livaković bio u konkurenciji.

Zar i to ne govori da u Zadru još postoji zrnce nade za spas nogometa!?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...