Projekt Osnovne škole “Petar Zoranić” Nin financirat će se u sklopu Erasmus+ programa

Iz OŠ “Petar Zoranić” Nin s ponosom javljaju kako je njihov projekt odabran za financiranje u sklopu Erasmus+ programa.

Ponosni smo što smo bili uspješni u apliciranju na Erasmus+ projekt, ističe Tonći Vuković, ravnatelj škole.

OŠ “Petar Zoranić” Nin aplicirala je na Erasmus+ s projektnim prijedlogom “Nova znanja i kvalitetne metode poučavanja u europskoj školi”. Prijedlog je prihvaćen od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Na projektu su vrijedno radile i u konačnici uspjele u naumu, psihologinja Elvira Vučković i učiteljice Iva Maras i Željana Popić.

Osnovna škola “Petar Zoranić” Nin je mala škola u Zadarskoj županiji koju čini 308 učenika i 47 djelatnika. Putem projekta “Nova znanja i kvalitetne metode poučavanja u europskoj školi” želimo modernizirati svoju ustanovu kroz rad na projektima i međunarodnoj suradnji. Našoj školi trenutno je vrlo potreban motiviran, educiran i osnažen tim koji će moći osnažiti i potaknuti ostale učitelje naše škole sklone inovacijama, objašnjava ravnatelj.

Projekt će se realizirati kroz mobilnosti djelatnika od 3. do 8. srpnja te od 10. do 15. srpnja 2016. godine na ISE ljetnoj školi 2016 (tečajevi: GoLab, CREATIONs, Space Awareness, Quantum Spinoff, GEOTHINK, CEYS).

Tu će izabrani djelatnici, Suzana Bosak Perinić, Iva Maras i Željana Popić steći nova iskustva, znanja i vještine koje će im pomoći da unaprijede svoj obrazovni pristup u svrhu podizanja interesa kod učenika za teme moderne znanosti, te efikasne primjene znanstvene metodologije u svakodnevnoj obrazovnoj praksi.

Po Povratku će stečena znanja prenijeti i svojim kolegama u kolektivu kroz razne aktivnosti koje će trajati 2 godine, koliko je predviđeno za trajanje ovoga projekta.Ove mobilnosti dati će značajnom dijelu osoblja dovoljno znanja i sposobnosti da svakodnevno koriste naučeno upotrebom digitalnih alata usmjerenih na obrazovanje: u međusobnoj komunikaciji, suradnji na školskim, međuškolskim i međunarodnim projektima; u svakodnevnom radu s učenicima; u demokratskoj, otvorenoj komunikaciji s roditeljima i lokalnom zajednicom, što će, u konačnici, imati utjecaj na cijelu školu i lokalnu zajednicu, zaključuje ravnatelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...