Samo za hrabre; fotografirajte se s kraljevskom kobrom, pogledajte crnu mambu, gabonsku ljuticu i varane

U Gradskoj loži u Zadru svi ljubitelji reptila ponovno će imati priliku vidjeti neke od najotrovnijih zmija svijeta kao i druge vrste gmazova na izložbi koja će biti otvorena 13. lipnja do 31. kolovoza 2016. Izložba će se moći razgledati svaki dan od 10 do 24 sata.

Zadrani i njihovi gosti imati će priliku vidjeti neke od najpoznatijih vrsta zmija i ostalih gmazova iz cijelog svijeta. Zastupljeno je više od 60 zmija i ostalih gmazova u 31-om terariju. Među njima su najzanimljivije kraljevska kobra, crna mamba, gabonska ljutica te nekoliko vrsta čegrtuša i naš domaći poskok. Osim zmija, na izložbi će posjetitelji moći vidjeti i dvije vrste varana – Savanski i Argus varan, od kojih Argus varan ima preko 1,5 m.

Na izložbi će biti i Gila bradavičar – jedan od rijetkih otrovnih vrsta guštera na svijetu. Tu su i dvije vrste mambi koje se ubrajaju među najopasnije zmije na svijetu, a posebnu pozornost zasigurno će privući zloglasna crna mamba. Vjerojatno najatraktivnija zmija ove izložbe jest kraljevska kobra – najveća otrovna zmija na svijetu. Mužjak po imenu Elvis, iako star samo pet godina, dulji je od 3 metra.

Atraktivnošću ne zaostaju ni mrežasti piton iz Jugoistočne Azije – najdulja zmija na svijetu, siktavica i cape kobra, te tri vrsta čegrtuša. Kraljevska kobra jedna je od rijetkih zmija koja se u prirodi hrani isključivo drugim zmijama, pa čak i vlastitom vrstom. Doduše, mužjak kobre Elvis, koji je došao na svijet u terariju, naučen je jesti štakore, a poslastica su mu pačji vratovi! Kraljevska kobra i crna mamba smatraju se najinteligentnijim zmijama, te su među rijetkim zmijama koje prepoznaju svojega vlasnika. Cape kobra također se ubraja među najopasnije zmije na svijetu, jer je kap njezina otrova opasniji od otrova crne mambe, samo za razliku od nje prilikom ugriza ispusti mnogo manje otrova.

Naša najotrovnija zmija, poskok, ne ubraja se među najopasnije zmije na svijetu. Poskok je prilično mirna zmija koja će uvijek prilikom susreta s čovjekom tražiti uzmak. Iako njegovo narodno ime sugerira skakanje, upravo je suprotno – poskok ne može skočiti.

Jedna od atrakcija izložbe svakako je i gabonska ljutica – otrovnica s najvećom tjelesnom masom i najvećim očnjacima koji mogu narasti i do 5 centimetara.

Unatoč činjenici što su na lošem glasu, zmije su za čovjeka vrlo korisne životinje koje na svoj način kontroliraju populacije glodavaca i ostalih životinja, stoga su iznimno važne i nužne u prirodnom lancu.

Na izložbi posjetitelji će moći držati u rukama neotrovne zmije poput mrežastoga i kraljevskog pitona te se fotografirati s njima.

 

Cijene ulaznica za izložbu IZLOŽBA ŽIVIH GMAZOVA:

Odrasli: 70,00 kn

Odrasli (grupe): 60,00 kn

Djeca (do 4 godine): besplatno

Djeca (4-14 godina): 30,00 kn

 

Obiteljske ulaznice:

2 odraslih + 1 dijete: 140,00 kn

2 odraslih + 2 djece: 160,00 kn

2 odraslih + 3 djece: 170,00 kn

1 odrasli + 1 ili 2 djece: 90,00 kn

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...