Studenti i profesori Sveučilišta u Zadru pjevaju i recitiraju povodom kraja nastave

Druga glazbeno-recitatorska večer u povodu kraja nastave u akademskoj godini 2015./2016. održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak 6. lipnja 2016. s početkom u 19.00 sati.

Studenti Sveučilišta pokazat će dio onoga što, samostalno ili uz vodstvo i pomoć profesora, stvaraju i na čemu marljivo rade tijekom cijele akademske godine u sklopu i izvan redovite nastave.

U glazbenom dijelu večeri, sudjeluju studenti gotovo svih 25 sveučilišnih odjela, okupljeni Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru, zbor Odjela za talijanistiku Lasciate ogni speranza voi ch`entrate, klapu Študija, zatim vokalni a cappella sastav A.K.A. Crescendo, a predstavit će nam se i Monika Kalj, pjevačica i studentica Odjela za psihologiju.

Scensko-recitatorski program pripremili su studenti i profesori Odjela za francuske i iberoromanske studije, Odjela za germanistiku, Odjela za klasičnu filologiju i Odjela za talijanistiku.

Neki od njih već su postigli zapažene uspjehe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u folklornoj glazbi Adria Cantat, održanom u Šibeniku 28. svibnja 2016., a članovi A.K.A. Crescenda finalisti su Supertalenta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...