Sutra se od smeća čisti uvala Jazine

Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja i Grad Zadar – Odsjek za zaštitu okoliša, organiziraju ekološku akciju čišćenja dijela uvale Jazina uz pomoć i sudjelovanje Županijske lučke uprave, tvrtke Obala i lučice, zatim Javne Vatrogasne postrojbe, Policijske uprave Zadarske, učenika Pomorske škole, škole Vladimira Nazora, klubova; skokova u vodu, vaterpolo kluba, kluba daljinskog plivanja “Zadar”, te hrvačkog kluba.

Akcija će se održati u subotu 4. lipnja s početkom u 10 sati, a trajat će do 12 sati.

U planu je s morskog dna izvaditi sitni i krupni otpad, a posebno ostatke brodova kojih je na morskom dnu nekoliko. U tome će s dizalicom pomoći Županijska lučka uprava.

Otpad će od ronioca na svojim brodovima za praktičnu nastavu prihvaćati učenici Pomorske škole i gimnazije Vladimira Nazora i odlagati ga u kontejnere.

U prigodnom programu pokaznim skokovima s mosta sudjelovat će skakači kluba skokova u vodu. Sudjelovat će I zadarski plivači I vaterpolisti.

Predviđena je malakološka radionica s predstavljanjem morskih organizama Jadrana, te izložba podvodnih fotografija koja će biti postavljena na sredini mosta.

Cilj je da ovaj događaj postane tradicionalan i akciju ćemo održavati subotom uoči ili nakon Svjetskog dana okoliša (5.6.) i sve dok podmorje naših Jazina ne bude očišćeno od otpada .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...