Turnir u basketu ZadarOpen 3×3 na igralištu Mornarica u subotu

U subotu 18. lipnja s početkom u 16 sati, na igralištu Mornarica u Zadru održat će se turnir u basketu – ZadarOpen3x3 na kojem će nastupiti najbolje hrvatske ekipe uključujući splitske Statiste – viceprvake Svijeta iz 2012. Zadarskoj publici predstavit će se i zagrebačka ekipa General Vasilije Mitu, sudionik europskog Mastersa.

Na turniru nastupaju:

Mosa Fowiki (Zadar)

Pulestri (Zadar)

Škabrnja (Zadar)

Gladijatori (Zadar)

Tres Mosqueteros (Zadar)

Vodovod Ballers (Zadar)

General Vasilije Mitu (Zagreb)

Statisti (Split)

Riječ je o turniru koji je licenciran na službenim FIBA-inim stranicama. Cilj je krovne svjetske košarkaške organizacije unificirati basket natjecanja na cijelom svijetu.
ZadarOpen3x3 je satelitski turnir za Malbée Lipik 3X3 Challenger 2016, koji je uz moskovski Moskow Open jedini turnir  u Europi iz razine Challengera s kojega dvije ekipe idu na Masters u Pragu.
Valja napomenuti i to kako je Zadar jedini satelitski turnir u cijeloj Hrvatskoj koji osigurava mjesto na jakom lipičkom eventu.
Uz to što vodi u Lipik turnir osigurava pobjedniku i mjesto na završnici nacionalnog 3X3 turnira u organizaciji HKS-a koja će se održati upravo u Zadru u sklopu odigravanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta 2016 (ZDBT 2016).
Organizatori turnira su Hrvoje Ćuška iz ekipe Mosa Fowiki i Zvonimir Baričević iz ekipe Pulestri. Partner turnira je tvrtka S-event.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...