U Preku održano predavanje na temu dobivanja novca za uklanjanje azbestnih krovova

Udruga Moj otok iz Punta, na poziv Općine Preko, održala je u POU Dom na žalu predavanje o projektu zamjene azbestnih krovova “Uklonimo azbestne krovove u Općini Preko”, piše portal Naši školji.

Aktivisti Udruge Moj otok uputili su zainteresirane kako da, uz pomoć poticaja i sufinanciranja iz raznih izvora, zamijene štetne azbestne krovove koji ugrožavaju zdravlje ljudi i zagađuju okoliš.

Predsjednik udruge Moj otok Nenad Maljković iznio je primjere dobre prakse uklanjanja azbesta u nekim dijelovima Hrvatske te predstavio tvrtke partnere koje sudjeluju u akcijama uklanjanja azbesta na način da otkupljuju azbest ili priznaju dio troška kroz donaciju svojih proizvoda, najčešće crijepova za krovove. Također, dali su određene preporuke kako da se snizi cijena rada i nabave novog krova te savjete za pravilno zbrinjavanje tog ekološki opasnog otpada uz podršku jedinica lokalne samouprave.

Voditelj Odsjeka za EU fondove i razvoj u Općini Preko Ante Župan pozvao je sve mještane koji su zainteresirani za promjenu azbestnih krovova da se prijave u općinu. Na taj bi se način mogla napraviti konkretnija procjena broja problematičnih krovova te bi se potom već u proračunu za iduću godinu izdvojila određena financijska sredstva za sufinanciranje uklanjanja azbestnih krovova.

Zanimaju li vas dodatne pojedinosti o zamjeni azbestnih krovova, koja je jednostavna, ali je trebaju provoditi za to obučeni ljudi, detalje možete saznati kontaktirajući udrugu Moj otok: http://mojotok.info/dt_portfolio/zamjena-azbestnih-krovova-i-fasada/.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...