U Županijskoj komori seminar o Sporazumu o slobodnoj trgovini EU – Kanada (CETA)

U organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Zadar i Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj, u srijedu 29. lipnja 2016. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar, s početkom u 12:30 sati, održat će se seminar o Sporazumu o slobodnoj trgovini Kanada – EU (CETA).

Sporazum CETA je prvi i dosad najdalekosežniji dogovoren bilateralni trgovinski sporazum između EU-a i neke svjetske gospodarske velesile. Pregovori su okončani krajem 2014. godine, a konačni tekst je objavljen u veljači 2016. godine. Sporazumom je obuhvaćena široka paleta pitanja na kanadskoj saveznoj i pokrajinskoj razini koji utječu na izvoz roba i usluga iz Europe u Kanadu, a koja ujedno olakšava ulaganja i pridonosi stvaranju predvidljivijeg poslovnog okruženja.

Cilj seminara je informirati sudionike o mogućnostima lakšeg poslovanja koje će uslijediti nakon stupanja na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Kanade i EU. Olakšice za poslovanje očekuju se u smanjenju ili potpunom uklanjanju carina za pojedine robe, a najznačajnije pozitivne promjene iznosa carina odnosit će za proizvode poput tekstila, obuće, namještaja te određenih prehrambenih proizvoda. Mogućnosti za lakšu suradnju bit će otvorene i u području javnih natječaja te investicija.

U prilogu možete preuzeti preliminarni program seminara. Radni jezik seminara je hrvatski, a sudjelovanje na seminaru je besplatno. Broj sudionika na seminaru je ograničen.

Rok prijave je 28.06.2016. godine, a svoj dolazak možete prijaviti na [email protected]

01 program Seminar Sporazum CETA – Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...