Uz zvukove Morskih orgulja počinje Zadar food festival

Zadar Food Festival powered by Billa održat će se na Obali kralja Petra Krešimira IV, gdje će posjetitelje dočekati neki od najboljih hrvatskih specijaliteta street food ponude.

Najbolja turistička destinacija svijeta i najbolji ulični festival hrane u Hrvatskoj udružili su snage te će se 25. i 26. lipnja 2016. godine na Obali kralja Petra Krešimira IV održati Zadar Food Festival powered by Billa. U sklopu Croatia Food Festivala, koji je svoje putovanje počeo u Varaždinu, Zadar će biti druga destinacija gdje će svi ljubitelji ulične hrane, ali i svi zaljubljenici u nove gastro izazove, doći na svoje. Bit će ovo odlična prilika da Zadrani, ali i mnogi turisti koji posjećuju ovaj prekrasni grad, dožive malo drugačiju vrstu turističke ponude i upoznaju neka nova gastro iskustva koja će ih bez sumnje oduševiti i zadovoljiti.

Kao i u Varaždinu, i Zadrani će imati priliku uživati u neponovljivim jelima s roštilja, odlično začinjenom i posebno pripremljenom ham steaku, odresku od 700 grama, a koji je postao zaštitno jelo ovog festivala. Za mesne specijalitete Zadar Food Festivala powered by Billa, kao i uvijek, bit će zadužena Mesna industrija Braća Pivac, dok će posebno iznenađenje biti i izbor vrhunskih njemačkih delicija koje će na Zrinjevcu ponuditi Wurst bar. Za one koji vole azijsku kuhinju, pripremat će se gyoze, spring rolice, pork bun sendviči, a za one željne egzotike otkriće će biti posebno osmišljeni sendviči iz Venezuele koje će spravljati Ricardo Luque. Cijelu gastro ponudu začinit će začini Kotany, koji svakom jelu daju posebnu aromu.

Osim u neodoljivim gastro specijalitetima, građani će moći uživati i u vrhunskom pivu Amstel Premium Pilsener, uravnoteženog i punog okusa, pivu koje će sve oduševiti svojim jedinstvenim okusom. Uz svaki gastro zalogaj odlično će ići i Jamnica koja će sve goste dočekati na posebno osmišljenom korneru, a na kojem će svi posjetitelji moći osjetiti snagu mjehurića Jamnice. Za ljubitelje vina pripremljene su najbolje berbe vinarije Jeruzalem Ormož, pa će i ljubitelji dobre kapljice i gemišta doći na svoje. Tako će uz vrhunsku gastro ponudu i izbor piva biti nešto što nikoga u Zadru neće ostaviti ravnodušnim.

Obala kralja Petra Krešimira IV i Zadar Food Festival powered by Billa svima će između 11 i 23 sata donijeti i mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara, a posjetitelji će imati priliku kući otići s vrijednim poklonima. Stoga ne propustite drugo ovogodišnje putovanje Croatia Food Festivala, dođite i osluškujte morske orgulje, snimite prekrasne fotografije kod Pozdrava suncu i uživajte u mirisima i okusima koji će vas osvojiti na prvu i donijeti mnogo pozitivnih gastro užitaka o kojima ćete još dugo govoriti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...