Veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk u Zadru: “U Kanadi postoji zajednica Hrvata sa preko 300 000 članova”

U srijedu, 29. lipnja 2016. godine župan Stipe Zrilić sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Nj.E. Daniela Maksymiuka u čijoj su pratnji bili Synthia Dodig, savjetnica za trgovinu i Jan Scazighino, viši trgovinski savjetnik veleposlanstva Kanade za regiju.

Župan je goste upoznao sa osnovnim zemljopisnim, prometnim i gospodarskim podacima Zadarske županije posebno istaknuvši mogućnosti ulaganja u najrazvijenije gospodarske grane turizam, marikulturu i energetiku. Župan je također naglasio kako je Zadarska županija u zadnjih 15- ak godina imala najbrže rastući BDP po stanovniku te istaknuo kako imamo potencijala za daljnji razvoj.

Nj.E. Daniel Maksymiuk uz ostalo je naveo kako u Kanadi postoji zajednica Hrvata koja broji preko 300.000 članova te da su mnogi od njih uspješni poslovni ljudi spremni svoje poslovanje proširiti i u Hrvatsku. Također je iskazao interes za poslovnom suradnjom s našim tvrtkama i želju za ulaganjem kanadskih tvrtki u više gospodarskih sektora s naglaskom na obnovljive izvore energije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...