Za projekte održivog razvoja otočnim udrugama 300.000 kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 300.000 kuna.
Otočne udruge mogu prijaviti projekte koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih za održivi razvoj hrvatskih otoka, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.
Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, socijalne skrbi i zdravstva, gospodarstva, ekologije i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unaprjeđuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.
Minimalni iznos financijske potpore za svaku udrugu je 10.000 kuna, a maksimalni 20.000 kuna. Svaka otočna udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, a rok dostave prijava je 7. srpnja 2016. godine.

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na mrežnoj stranici MRRFEU: https://razvoj.gov.hr/natjecaj-za-prijavu-projekata-udruga-na-otocima-usmjerenih-na-odrzivi-razvoj-otoka-u-okviru-raspolozivih-sredstava-drzavnog-proracuna-za-2016-godinu-na-poziciji-ministarstva-regionalnoga-razvoja-i-fondova-europske-unije/139

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...