Zadar ima uređene biciklističke staze? Ma nemoj?

Na Uskoku, kod jedriličarskog kluba, križanje ulica Vladana Desnice i Obale kneza Trpimira, ima jedna biciklistička staza. Naoko lijepo uređena sa žutim trakama uredno nacrtanima posred nogostupa privlačna je ne samo Zadranima, već i njihovim brojnim gostima. Ali, znate li da skrivena opasnost prijeti svima koji se odluče na vožnju njom?

Da, kako nam javlja čitatelj, u visini 2 centimetra ostaci prometnoga znaka vire iz biciklističke staze, već poduže vrijeme, a nitko iz nadležnih službi nije se odlučio ukloniti taj komad oštrog metala koji prijeti svim gumama na biciklima građana, pa i onima koje odnedavno možete iznajmiti!

Biciklistička staza UskokSjetimo se da je ne tako davno gradonačelnik Kalmeta izjavio kako su zadarske biciklističke staze jedne od najboljih u Hrvatskoj, nadmašujući čak i one zagrebačke.

Zadar ima biciklističkih staza, Zagreb ustvari to nema, oni su samo dio nogostupa obojili u crveno i to namijenili biciklistima. Podsjećam, imamo uređene staze od Zadra do Nina, na zaobilaznici iznad Bilog briga, ima dovoljno prostora uz cestu od Crnoga do Bibinja. Moramo još pronaći rješenja kako smjestiti staze u urbanom području grada, kazao je svojedobno je gradonačelnik Kalmeta.

Vidimo gradonačelniče, vidimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...