ZadarOpen3x3; Zadarski Tres Mosqueterosi oduševili, splitski Statisti slavili

U subotu je na igralištu Mornarica u centru Zadra održano prvo izdanje turnira u basketu ZadarOpen3x3. Na turniru je nastupilo osam ekipa, šest zadarskih te gosti iz Splita (Statisti) i Zagreba (General Vasilije Mitu).

Svojevremeni svjetski viceprvaci Statisti u finalu su bili bolji od zagrebačkih generala i slavili uvjerljivo 21:10. Puno teži posao favorizirani Splićani imali su u polufinalu protiv zadarske ekipe Tres Mosqueteros u kojoj su izborili tijesnu pobjedu 20:19. U drugom polufinalu Generali su nadigrali zadarske Pulestre 17:10.

Uz njih na turniru su nastupili još četiri zadarska predstavnika: Mosa Fowiki, Škabrnja,
Gladijatori i Vodovod Ballers.

Pobjedom na Zadarskom 3×3 turniru splitska momčad je ostvarila pravo nastupa na Malbee Lipik 3×3 Chalengeru koji osigurava plasman za dvije momčadi na europskom Mastersu u Pragu.

Uz to što vodi u Lipik turnir osigurava pobjedniku i mjesto na završnici nacionalnog 3X3 turnira u organizaciji HKS-a koja će se održati upravo u Zadru u sklopu odigravanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta 2016 (ZDBT 2016).

– Čestitke pobjednicima, hvala publici i svim sudionicima. Posebna zahvala Zdenki Zrilić i S eventu na pruženoj logističkoj podršci, kazali su organizatori turnira Zvonimir Baričević i Hrvoje Ćuška koji su potvrdili kako će ovaj prestižni turnir i sljedeće godine biti na FIBA-inom kalendaru 3×3 turnira.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...