Zadarski maturant Daniel Paleka dobitnik čak tri Oscara znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija organiziralo je svečanu dodjelu Oskara znanja za učenike koji su tijekom ove školske godine osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima, kao i onima koji su na međunarodnim natjecanjima postigli značajne uspjehe.

Ponosni smo što je među “oscarovcima” i naš Daniel Paleka, maturant Gimnazije Franje Petrića. Daniel nije vlasnik jednog, već čak tri kipića.

Do trostrukog priznanja dovela ga je srebrena medalja s 56. međunarodne olimpijade iz matematike koja se održala na Tajlandu, brončana medalja s Romanian mastera iz matematike, natjecanja održanog u Bukureštu te osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u matematici.

Ravnateljica škole Blanka Pedišić ponosna je na Daniela, ali zasluge za uspjeh nikako ne želi prisvajati. Do ovih priznanja doveli su ga, napominje, isključivo predan rad, trud, znanje i želja za izazovima.

Ponosna sam, srce mi je veliko kao kuća. Daniel je izuzetan mladić koji hoće znanje i izazove, a mi smo mu tu samo logistika. U čemu je Daniel dobar? U čemu nije?, to je jedini odgovor. On je trenutačno u Zagrebu, gdje se s reprezentacijom sprema za matematičko natjecanje, zbog čega mu je i omogućeno polaganje mature u metropoli. No, kad sve završi bit će vraćen u sustav i pisati se kao diplomant naše škole zbog čega sam presretna! Koliko sam upućena sprema se upisati upravo matematiku, no u zadnje je vrijeme također fasciniran informatikom, ispričala nam je ravnateljica Pedišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...