„9. Etno festival – Benkovac 2016. u subotu na Kaštelu Benković

U subotu, 16. srpnja 2016. godine s početkom u 21,00 sati na Kaštelu Benković u Benkovcu u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta 2016. održat će se „9. Etno festival – Benkovac 2016.

Manifestacija se odvija u organizaciji KUD-a Branimir Benkovac i Turističke zajednice Grada Benkovca, a pod pokroviteljstvom Grada Benkovca.

Uz obilje izvornih pučkih pjesama, uz domaćine mušku pjevačku skupinu KUD-a Branimir iz Benkovca, predstavlja se još osam skupina promovirajući na taj način raznolikost i bogatstvo etno baštine naše domovine. Osim domaćih skupina, ove godine benkovačkoj publici predstavit će se i gosti iz BiH; ženska pjevačka skupina Dream Team Babe iz Ljubuškog te muška pjevačka skupina Sinovi Hercegovine iz Širokog Brijega.

Na festivalu će nastupiti i muška pjevačka skupina iz Brinja, ženska pjevačka skupina također iz Brinja, ženska pjevačka skupina iz Strizivojne, muška pjevačka skupina iz Grebaštice, muška pjevačka skupina iz Vukšića, muška pjevačka skupina iz Nadina te guslar Ivan Vidić iz Dretelja kod Čapljine.

Prije samog početka festivala sve pjevačke skupine prošetat će ulicama Benkovca odjevene u svoje narodne nošnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...