Očekuju pozitivno rješenje Upravnog suda u Splitu

A-HSP se vraća u Srb!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Autohtona Hrvatska stranka prava predvođena predsjednikom Draženom Kelemincom vraća se u Srb! Kontra mraku, kontra sili i kontra zabranama (posebice onoj Keleminčevoj od 6 mjeseci zabrane pristupa Općini Gračac) najavljen je povratak u Donji Srb za vrijeme obilježavanja Dana ustanka hrvatskog naroda u organizaciji Srpskog narodnog vijeća. A-HSP i dalje tvrdi kako je zabrana inicijalnog javnog okupljanja bila protupravna što će pokušati dokazati na sudu. Službeno priopćenje prenosimo u nastavku.

Autohtona – Hrvatska stranka prava od uručivanja rješenja o zabrani javnog okupljanja pod nazivom „ Predavanje o Domovinskom ratu „ u Donjem Srbu tvrdila da nije zakonito.

Da je ovo nezakonito rješenje šaljemo Vam izjavu načelnice Općine Gračac Nataše Turbić :

MUP je tražio ovlasti iz djelokruga Komunalnog redarstva, ali mi smo im dali obrazloženje da spomenik i prostor oko njega nije u vlasništvu Općine Gračac pa tamo mi ni nemamo ovlasti. To je u vlasništvu Republike Hrvatske, kazala nam je Turbić.

Autohtona – Hrvatska stranka prava podnjela je u roku od tri dana od dana dostave rješenja tužbu nadležnom Upravnom sudu.

Danas, u srijedu 20. srpnja 2016. godine otišli smo na Upravni sud u Zagrebu da dobijemo uruđbeni broj predmeta i da uputimo zahtjev za žurnim postupkom.

U uruđbenim prostorijama Upravnog suda u Zagrebu na stolu smo zatekli našu tužbu koja se prosljeđuje Upravnom sudu u Split ?

Umjesto da se u hitnom postupku odlučuje o našoj tužbi kako propisuje Zakon ona se pokušava prebacivanjem u drugi grad zadržati i odugovlačiti radi interesa Srpskog narodnog vijeća i Milorada Pupovca.

Urudžbeni broj predmeta je : USL – 2300 / 16

Članak 14. Zakona o javnom okupljanju govori :

Ministar unutrašnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanje i javnog prosvjeda. Rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog i javnog prosvjeda.

Postavlja se pitanje ? Zašto je ministar unutrašnji poslova Vlaho Orepić prvo dozvolio naše javno okupljanje , a nakon devet dana njenog održavanja zabranio ? Milorad Pupovac vršio je strahoviti pritisak na ministra unutrašnjih poslova Vlaho Orepića koji je prekršio Zakon i donio nezakonito rješenje.

Upravni sud u skladu sa zakonom ne može donjeti niti jedno drugo rješenje već presuditi u korist Autohtone – Hrvatske stranke prava i rješenje proglasiti ništetnim..

Ovim putem pozivamo Upravni sud u Splitu da odmah i po žurnom postupku riješi ovu nezakonito rješenje.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nakon pozitivnog rješenja vraća se u Donji Srb i nastavlja do 01. kolovoza održavati svoja predavanja o Domovinskom ratu.

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik , Dražen Keleminec

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar