Apsurd koji uništava turizam; Zbog straha od samovolje inspektora, ugostitelji brane psima dolazak na terase!

Genijalna ideja kako izvući još novca od vrijednih ugostitelja nedavno je pala na pamet zagrebačkoj sanitarnoj inspekciji koja je vlasniku kafića u četvrti Gajnice izdala sasvim bizarnu kaznu. Naime, gospodin Vladimir Matković kažnjen je zato što su se na terasi njegovoga “dog-friendly” lokala nalazili psi, te se, pazite, “MOGLO dogoditi da pseća dlaka završi u kavi”.

Na žalost, kratkovidnim inspektorima nije ni palo na pamet da bi njihova “što bi bilo kad bi bilo” kazna mogla imati dalekosežno štetne posljedice, koje se već danas, manje od tjedan dana nakon što je vijest dospjela u medije, itekako očituju i to u srcu turističke sezone.

Udruga Noina Arka koja se bavi zbrinjavanjem napuštenih životinja proširila je vijest o tome kako se već sada na moru brojni kafići ne usude pustiti pse na terasu zbog straha od samovolje sanitarnih inspektora.

Kafići na moru, koji su uvijek primali četveronožne goste na terase, prestali su ih primati ili upozoravaju vlasnike da će sami snositi odgovornost (platiti kaznu) vide li ih inspektori. Čujem da će ovo oduševiti turiste koji vole putovati sa svojim ljubimcima – da mi je znati koliko njih će se vratiti u Hrvatsku iduće godine, odlično su primijetili ljubitelji životinja.

I sami ste svjedoci kako brojni turisti, ali i domaći ljudi, u kafiće dolaze sa psima pa se stvarno nameće pitanje gdje ti ljudi nakon ovoga mogu potrošiti svoje novce?

Postupak sanitarne inspekcije samo je još jedan u nizu hrvatskih apsurda u vezi pasa pa se teško ne prisjetiti komentara političarke Vesne Raos koja je ne tako davno “veoma inteligentno” kazala sljedeće:

Pse treba čipirati da se po izmetu može odrediti čiji je pas i da imamo senzore koji putem izmeta prepoznaju pse.

Sarkastično možemo zaključiti samo kako je najbolje da sve pse odmah danas izvedemo na ulicu i ubijemo, budući da za njih u ovakvoj zemlji apsurda mjesta očito nema. Ili to ili je pravo vrijeme da zloporabi moći od strane institucija već jednom stanemo na kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...