Daniel Paleka i kolege matematičari na olimpijadu idu u Hong Kong, a od vas traže samo sitnu donaciju!

Međunarodna matematička olimpijada u Hong Kongu se bliži, a hrvatska ekipa mladih talentiranih matematičara na to najprestižnije svjetsko matematičko natjecanje ide sa zadanim velikim ciljem – biti najbolji na razini Europske unije.

Petar Orlić, Leon Starešinić, Adrian Beker, Domagoj Bradač, Andrija Mandić i naš Zadranin Daniel Paleka od vas pri tom ne traže puno. Nećete mjesto njih na Dalekom istoku rješavati zadatke, a ne trebaju čak ni vaš kalkulator – samo vas mole da sitnom donacijom doprinesete njihovom cilju.

Naime, naši mladi matematičari pokrenuli su akciju prikupljanja novca za financiranje aktivnosti udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”, čiji članovi već niz godina pripremaju generacije matematičkih natjecatelja, kako bi se neka nova djeca zainteresirala i pokušala postati članovima hrvatske ekipe na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Ova ekipa u Hong Kongu ima zadnju šansu za veliki rezultat na međunarodnim natjecanjima u ovome sastavu, no to ne znači da je hrvatski matematički san ovdje gotov – ne ako se uputite na sljedeću stranicu i svojom donacijom pomognete ovaj hvalevrijedan cilj.

Pomoći im možete još dva tjedna, a do sada je uplaćeno 3760 kuna od potrebnih 10 tisuća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...