DDK Preko: U četvrtak akcija darivanja krvi

Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Preko, Crveni križ Zadar i Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziraju u četvrtak, 21. srpnja drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Krv se može darovati u prostorijama POU Dom na žalu u Preku između 16 i 18 sati.

DDK Preko jedan je od najaktivnijih lokalnih aktiva u Zadarskoj županiji, obzirom na broj stanovnika. Aktiv je dobro organiziran, uživa potporu lokalne zajednice i općinske uprave, a tijekom 2015. godine ukupno su prikupili 70 doza krvi.

–  Aktiv DDK Preko osnovan je 1991. godine i godišnje organiziramo najmanje tri akcije darivanja krvi u Preku, u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar i zadarskim ogrankom Crvenog križa. Posebno zahvaljujemo Općini Preko koja redovno financijski podupire naš rad. Pozivamo sve mještane naše općine, ali i goste da se odazovu ovoj akciji, a nakon darivanja svi su pozvani na večeru zahvalnosti u tavernu Joso, poručila je predsjednica aktiva DDK Preko Jelena Đuriš.

Akcije darivanja krvi su izuzetno važne, pogotovo ljeti kada dolazi do povećane potrošnje zbog ljetnih gužvi i većeg broja ljudi na području Zadarske županije. U Općoj bolnici Zadar uvijek ima dovoljno krvi, ali je ljeti svaka doza dragocjene tekućine dobrodošla, pojasnila je dr. Ivna Lucin,

Najviše se troše zalihe 0 i A grupa, stoga podsjećamo darivatelje tih dviju krvnih grupa da uz akcije svojih lokalnih aktiva, krv mogu darivati i na našem bolničkom odjelu, kazala je dr. Lucin iz Opće bolnice Zadar.

Podsjećamo, krv mogu darovati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti, muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...