Drama u Petrčanima dobila sretan završetak: Trogodišnji dječak pronađen!

Čovjek je bezglavo jurcao po plaži, sav u šoku, i vikao “Rikard, Rikard…!”. Isprva su svi mislili da traži psa, ali je pokazivao sliku svog trogodišnjeg djeteta. Bio je potpuno van sebe i u panici. Sav se tresao dok je gledao prema pučini. Kupači su mu priskočili u pomoć i dali se u potragu za djetetom, kazala nam je P.G. (40).

Ubrzo se potraga pretvorila u pravu dramu. U utorak poslijepodne dijete je tražilo veći broj  kupača u Petrčanima kraj Zadra, mahom roditelja koji su suosjećali s roditeljima izgubljenog djeteta, a vijest o nestalom dječaku proširila se i do samog mjesta udaljenog nekoliko stotina metara. O uzbuni na plaži javili su nam i čitatelji.

Mali je bio na plaži sa svojom obitelji iz Slovačke te se u jednom trenutku izgubio iz očevog vida koji je urlikom bezuspješno dozivao svog sina. Inače je neplivač pa je to dodatno diglo paniku. Uplašeni tata po plaži je dozivao sinovo ime, iz svega glasa vikao je “Rikard, Rikard” na stotine puta. Čim su kupači shvatili da uplašeni otac traži svoje dijete, grupa kupača skupila se i ispitivala oca o djetetu, a u potragu su se uključili i djelatnici hotela koji rade na plaži.

Djetetu nije bilo ni traga, a kupača koji su pomagali bilo je sve više. Počeli su pretraživati cijelu plažu, neki su se popeli na piramidu aqua-parka i gledali ne bi li ga zamijetili u moru. Ubrzo je došla preplašena majka sa još dvoje male djece. Mali brat je plakao i dozivao izgubljenog brata, a sestra od oko sedam godina je grcala od plača i tresla se, isto tako dozivajući bratovo ime. Majka je plakala i drhtala, vikala je po plaži i dozivala sina, potpuno van sebe, javio nam je čitatelj P.Š. (18).

Strava na plaži trajala je oko pola sata. Svi koji su ga tražili najviše su strahovali da dijete nije krenulo prema moru što bi po njega završilo kobno budući da ne zna plivati. A onda je djevojčica s plaže u daljini ugledala dijete u jarko žutoj majici.

Moja Laura vidjela je dijete koje je odgovaralo očevom opisu na plaži s jednom gospođom. Pošli smo prema njima i pitala sam gospođu je li to njezino dijete ili ga je možda našla. Gospođa je kazala da ga je našla na plaži i da zajedno traže roditelje. Maleni je plakao i zazivao “maminku”, ali je bio hrabar. Zajedno smo prešli stotinjak metara tražeći roditelje kad se seka u suzama zaletjela prema malenome i snažno ga zagrlila. I maleni je tada briznuo u plač. Odmah iza nje bila je majka koja ništa nije ni  mogla reći nego ga je zgrabila i plakala, ne puštajući ga iz naručaja. Bio je to dirljiv susret i olakšanje cijeloj plaži jer su svi shvatili da je maleni živ i zdrav i vraćen svojoj obitelji, dodala je P.G. (40).

Neki od očevidaca na molbu roditelja zvali policiju, no u zadarskoj policiji nisu imali zabilježen događaj jer je dijete neposredno nakon dojave pronađeno.

Dok se obitelj vraćala u hotel preko plaže pratio ih je pljesak kupača i gostiju hotela jer je svima laknulo što je dječak pronađen i što je sve dobro završilo, kazao nam je čitatelj P.Š.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...