Drugi su ga ignorirali, a onda su srednjoškolci sami očistili smeće iz Kolovara!

Dva su srednjoškolca svaki dan išla na Kolovare na kupanje i svaki dan su gledali istu scenu – smeće na dnu mora koje su svi naizgled zaboravili. Radilo se o dvije velike palete na dubini od oko 4,5 metara koje nisu nikome fizički smetale, ali su nagrđivale čistoću našega predivnog Jadrana.

Dominik Brkljača, učenik Pomorske, i Mario Marić iz Strukovne škole odlučili su riješiti problem namjesto nadležnih te su ogromne palete iz mora izvadili vlastitim trudom.

Ronili smo na dah i tlak nam je smetao prilikom vađenja paleta iz mora. Teške su pa smo ih malo po malo gurali po pijesku sve do kamenja i tamo ih izvadili van. Imamo nešto ogrebotina, ali zadovoljni smo jer smo iz mora izvadili otpad. Ako bude trebalo i sljedeći put ćemo to napraviti, sve za čišće more, kazao nam je Brkljača.

Hvalevrijednu akciju čišćenja mora na koju su se ovi srednjoškolci sami odlučili svakako treba istaknuti kao pozitivan primjer brige za okoliš. Bez potrebne opreme i samo snagom volje oni su učinili puno za prirodu i svoj grad, a mi se od srca nadamo da će se za njihovim primjerom povesti i drugi te da ćemo ubuduće više pažnje pridodati čuvanju okoliša, a ne zagađivanju istoga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...