Enio Meštrović predizborna obećanja Bokanjcu upriličio u kraću dramsku formu

SELO MOJE MALO – TEATRO VERDI

I ČIN – Kako je rečeno da će izbori za MO Bokanjac biti u isto vrime kad i parlamentarni, tako su iz grada Zadra odlučili da napokon provaju popraviti svoj nerad kroz 20 godina.
Tratoar iliti pločnik uz najprometniju cestu za ulaz u grad, koji ne postoji, bit će predizborna ješka za sve one čija memorija ne seže dalje od 20 dana.
Razletila se na sve strane vojska građevinara da bi nakon započetog posla saznali da su izbori premješteni za proliće. Iskopalo se, učinilo 100 metara tratoara od mogućih 1600 metara, “samo za nas”, seljačine u cimentu, a ne asfaltu. Drugi dio ovog prvog čina bit će nastavljen 20 dana prije novoodređenog datuma izbora za MO.

II ČIN – Proliće je prid vratima i kreće nova ješka, proširenje groblja. Razletila se na sve strane vojska građevinara da bi nakon započetog posla saznali da su izbori premješteni za 6. misec. Iskopalo se, poravnalo i napravija se ogradni zid. Drugi dio ovog drugog čina bit će nastavljen 20 dana prije novoodređenog datuma izbora za MO.

III ČIN – Lipanj misec nosi novi alat za ribolov. Uređuje se taraca isprid Dopo lavora (Fašije), lokalne igraonice na karte. Razletila se na sve strane vojska građevinara da bi nakon započetog posla saznali da su izbori premješteni za kraj 7. miseca. Iskopalo se, poravnalo i cimetalo 50 kvadrata tarace. Drugi dio ovog trećeg čina (postavljanje keramike) bit će nastavljen u sami osvit izbora za MO.

EPILOG – Da bi sretno završili ovi činovi, jedini uvjet je da HDZ pobijedi na izborima. U suprotnom, gradska uprava je jasno dala do znanja da ih se ne zove u Bokanjac, ni pod slučajno, do daljnjega. I uspili su uvjeriti mnoge da smo mi kočničari i neprijatelji mista, samo zato što smo svoji. Zamislite samo koji smo mi četnici i koliko bi zla još napravili da smo u prilici.

KATARZA – Kako oni barataju statističkim činjenicama da smo mi stvarno ovčine koje pamte do 20 dana unazad, i kroz 20 godina to pravilo stalno i potvrđujemo, tako nam i u to određeno vrime četverogodišnjeg ciklusa poručuju da misle na nas. Tako nam i triba kad smo glupasti!

P.S. – Do sada su nas kupovali sa besplatnom gradeladom i pićem garnirano lakoglazbenim domoljubnim notama. Sada, pošto su prvi puta izgubili izbore, dovode teške strojeve. Jer koji je najveći strah političara?

Da sutra više ne budu političari. Na to ste tribali misliti prije!

KONJI – Nezavisna lista za grad Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...