Četveronožna heroina iz Nina: kujica Fifi spasila obitelj iz požara i uginula od trovanja

U noći sa subote na nedjelju, oko 3.32 sata, zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o požaru u centru Nina. Do njihovog dolaska, u prizemlju kuće obitelji Sonie Pijace Onclin koja je ostala bez svega, odigravala se prava drama, a ova priča samo je još jedan dokaz kako je pas čovjekov najbolji prijatelj. Zahvaljujući hitrosti kujice Fifice, obitelj je uspjela izići iz kuće koja je izgorjela do temelja. Nekoliko sati kasnije ova četveronožna junakinja uginula je zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Kako nam je ispričala njezina vlasnica, ne sluteći da će samo nekoliko sati kasnije požar progutati njihovu kuću, suprug i ona te su večeri otišli na spavanje oko 1 sat.

– Tu večer slavili smo mužev rođendan. Gosti su kod nas bili do 12 i 30, a i suprug i ja smo oko 1 legli. Ja sam zaspala odmah, a muž nekih pola sata kasnije. Čula sam da naša kujica Fifica laje, otvorila sam oči i osjetila miris zapaljene plastike. Ustala sam se i počela vikati, a ona se od straha uvukla ispod kreveta. Muž je skočio, probudili smo sina Patricka dok nam se drugi sin nije javljao. Mislila sam da je on zaspao na kauču, no srećom bio je vani s prijateljima. Istrčala sam na ulicu po pomoć, svi susjedi su izišli iz kuća i pokušavali nam pomoći, no ostala sam bez svega. Fifica, koja nas je lajanjem spasila, nedugo nakon toga je uginula od trovanja – ispričala nam je neutješna Sonia.

Požar, zbog kojeg ova obitelj više nema krov nad glavom ni hrabrog ljubimca, prouzročio je pregrijani produžni kabel koji je bio preopterećen priključcima.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...