DOBRO JE ZNATI

Evo u koje doba dana smijete jesti sve, a da se ne udebljate

Agencija ZARAPIX / Pixabay
Tamni način

Svaka dijeta podrazumijeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju. No, sretna je vijest da postoji situacija u kojoj smijete prevariti dijetu, a da ne požalite, odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja.

Naime, postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti s omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje. Samo pripazite na to da ne ‘zgriješite’ svaki dan.

Najbolje vrijeme za jesti ugljikohidrate je tijekom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije.

Želite li smršavjeti i održati željenu težinu dobro je obroke jesti u određeno vrijeme dana. Doručak biste uvijek trebali jesti unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike četiri i pol sata poslije, a nekoliko sati nakon toga večeru. Radite li prevelike pauze između obroka bit ćete gladni, a što ste gladniji to su veće šanse da prevarite dijetu.

Pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane, piše Zadovoljna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar