Foto: Crveni nosevi razveselili djecu u zadarskoj bolnici!

Tvrtka Sonik odlučila je podržati CRVENE NOSOVE klaunovedoktore i pomoći im da posjete i djecu na liječenju u Općoj bolnici Zadar.

Klaunovidoktori su danas donijeli smijeh na lica djece u zadarskoj bolnici, ali i njihovih roditelja i medicinskog osoblja.

Tvrtka Sonik donirala je 10.000 kuna za početak posjeta klaunovadoktora Odjelu za pedijatru Opće bolnice Zadar, ali je odlučila pružiti mogućnost i svojim kupcima da učine dobro djelo i donacijom omoguće donošenje osmijeha na lica djece u zadarskoj bolnici.

Od srpnja do listopada u prodavaonicama tvrtke Sonik provodit će se akcija prikupljanja sredstava za posjet CRVENIH NOSOVA. Kupci će imati priliku dati dobrovoljnu donaciju i u zamjenu dobiti crveni spužvasti nosić.

Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre.

Glavna sestra Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar, mag.med.techn. Marija Ljubičić istaknula je:

– Dolaskom u zadarsku bolnicu, klaunovidoktori stvaraju pozitivno okruženje, ublažavaju stres te se stresna okolina u trenutku pretvara u nešto poticajno. Kako je jedna od ključnih komponenti humanizacije bolničkog liječenja stvoriti okruženje u kojem će se djeca osjećati ugodno i spontano, ovakvi posjeti ujedno otvaraju i mogućnost terapijskog djelovanja. Posjet Crvenih nosova djeluje poticajno na dječju maštu, a odvlačenje pažnje od neugodnih i bolnih procedura doprinosi lakšem i bržem ozdravljenju. Klaunovidoktori stvaraju osjećaj zajedništva i razonode, što u djece izaziva doživljaj spontanosti, zabave, oslobođenje od straha i napetosti. Jednostavno i lako : smijeh liječi!

Prilikom najave suradnje Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora izjavila je :

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori posjećuju sedam zagrebačkih bolnica te bolnice u Osijeku, Rijeci i Splitu, a želimo imati redovne programe u svim bolnicama gdje se liječe bolesna djeca. Upravo iz tog razloga veseli nas što ćemo kroz ovu suradnju imati priliku posjećivati i zadarsku bolnicu. Posebno smo sretni što imamo podršku tvrtke iz lokalne zajednice koja će pružiti priliku i građanima da doniraju i tako ćemo zajedno donijeti osmjehe na lica bolesne djece. Kada je dijete bolesno i u bolnici, često je tužno i boji se, jer se ne nalazi u okruženju koje poznaje. Klaunovidoktori pomažu djeci da zaborave na bolest, smiju se i igraju kao što to čine kada su zdrava i u svome domu.

Voditelj marketinga tvrtke Sonik, Marin Bakotić, ovom prilikom izjavio je:

Sonik godinama redovito sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama i donacijama diljem Zadarske županije, a u više navrata smo financirali i nabavku vrijednih uređaja u Općoj bolnici Zadar. Ova donacija je ipak posebna i s veseljem smo odlučili podržati ovaj hvalevrijedan projekt. Naša je želja da KLAUNOVIDOKTORI što češće posjećuju našu bolnicu, kako bi djeci barem malo olakšali teške trenutke u bolničkim krevetima. Naši kupci također mogu sudjelovati u ovom projektu svojom donacijom koju mogu dati u svim Sonikovim prodavaonicama, a za što će biti nagrađeni crvenim nosićem.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i teško pokretne osobe u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 20 klaunovadoktora, umjetnika, posebno educiranih za rad u bolnici.  S obzirom na to da se misija organizacije ostvaruje u bolnicama i socijalnim ustanovama u kojima su prisutni patnja, bol, često i smrt klaunovidoktori nisu volonteri jer  donošenje smijeha i životne radosti u takvo okruženje zahtijeva  hrabrost, empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom.

U šest godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su osmijeh na lica više od 67.000 bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...