Cestitka_Uskrs

Grad: “U POS i socijalne stanove nije se uselilo zbog tehničkih nedostataka”

Zadnjih par dana šuška se kako Grad Zadar vrata POS i socijalnih stanova izabranim stanarima nije otvorio jer ni sami ključeve za njih nisu dobili. Razlog tomu je, moglo se čuti, to što Grad nije “odriješio kesu” i isplatio izvođača pa je isti odlučio blokirati odabranim obiteljima ulazak u stanove. Ipak, Grad Zadar takve navode oštro negira te na naš upit šalje sljedeći odgovor.

Prije oko mjesec dana izvršen je tehnički pregled zgrade. Povjerenstvo koje je obavilo tehnički pregled rješenjem je naložilo da se otklone sitniji nedostaci, što je u zadanom roku i učinjeno. Nakon toga stekli su se preduvjeti za podnošenje zahtjeva za izdavanje uporabne dozvole. Ovih dana očekujemo da će biti izdana uporabna dozvola nakon čega će trebati sačekati petnaest dana kako bi uporabna dozvola postala pravomoćna. Tek tada Grad Zadar priprema pojedinačne ugovore o najmu stanova i određuje termin primopredaje stanova, kazali su iz Grada.

Eto, kako kažu naši poglavari, problema s isplatom izvođača nije bilo, ali građani će se do trenutka primanja ključa u ruke morati još malo strpjeti zbog gore navedenih razloga. Hoće li cijela stvar biti gotova prije nego zima pokuca na vrata? To, čini se, znaju samo Grad Zadar i Zoran Vakula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...