HAK upozorava; prema otoku Pagu i sa otoka prema kopnu nije moguće prometovati

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene, promet je vrlo gust, vozi se u kolonama i usporeno pa savjetujemo vozačima da ukoliko je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom sutrašnjeg dana, upozorava HAK.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, za sve skupine vozila moguće je prometovati sljedećim cestama: autocestom A1 do čvora Gornja Ploča i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC522, DC50 i DC27) do čvora Benkovac ili Zadar 2 gdje se mogu ponovno spojiti na autocestu A1 i voziti dalje prema Dubrovniku. U smjeru Zagreba vozila se još uvijek isključuju kod čvora Zadar 2.

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, samo za osobna vozila moguće je prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb u punoj dužini, dok ostale skupine vozila između čvorova Kikovica i Delnice prometuju Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Prema otoku Pagu i sa otoka prema kopnu nije moguće prometovati.

Zbog vrlo gustog prometa i manje protočnosti prometa na obilaznim cestama vozi se usporeno i u kolonama pa korisnike molimo za strpljenje, posebice na dionici državne ceste DC27 između Gračaca i Obrovca pa savjetujemo da se koristi i obilazni pravac preko Knina (DC1, Gračac-Knin-Split ili Gračac-Knin-Drniš ili Kistanje-Pirovac-Šibenik, DC1-DC33 ili DC59).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...