Ima li kraja lakrdiji u Domu umirovljenika?! Što nakon neuspjelog kadroviranja?

Do kraja ovoga tjedna, raspušta se Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Zadar pod nadležnosti Zadarske županije. Ovo se događa zbog ostavke Marijana Vrkića, bivšeg predsjednika Upravnog vijeća Doma, koja je nastupila jer nasljednik ravnatelja Grge Šoše ni ovoga puta nije izabran.

Trenutni v.d. ravnatelja Doma, 71-godišnji Grga Šoša (gospodin koji je stariji od brojnih svojih štićenika), u izravnom je sukobu sa spomenutim Vrkićem te gradonačelnikom Obrovca Antom Županom, svojim stranačkim kolegama iz HDZ-a, poznatim parom političkih „sijamskih blizanaca“.

Spomenuti dvojac Šošu htio je zamijeniti Markom Buljatom, trenutnim zamjenikom načelnika PU zadarske, čemu se trenutni v.d. ravnatelja protivi. Naime, Buljat, čija je dokumentacija nadopunjavana nakon završetka natječaja, ni danas ne ispunjava uvjete za radno mjesto.

Grga Šoša zbog situacije oko sada propalog natječaja htio je čak izaći iz HDZ-a te osnovati ogranak stranke HSP Ante Starčević u Obrovcu. Planove su mu tada pomrsili sami „Starčevićanci“ raspustivši svoju Županijsku organizaciju, zbog čega je Šoša ostao „na suhom“. Ipak, voda je srećom krenula na mlin v.d. direktora Doma, budući da je natječaj, kao u nekoj ZF komediji, još jednom poništen.

No, zašto je poništen? Vraćamo se još jednom na ostavku gospodina Vrkića koji je na to bio primoran jer ostatak Upravnog vijeća nije htio mimo zakona progurati Buljata do mjesta ravnatelja Doma.

Po partnerskom dogovoru HDZ-a i HSP-a Ante Starčević, većinu u Upravnom vijeću kontrolira Mišo Čirjak, ključna osoba sada raspuštenog zadarskog HSP-a AS. Do poništenja natječaja, Čirjak je bio u dilemi treba li se vijeće pod njegovom kontrolom prikloniti struji Šoša ili „policijskoj“ struji Vrkića i Buljata, a iz nepoznatih razloga jasna odluka nikada nije donesena. Može se nagađati kako je potres koji je doživio HSP AS i rastava braka između Zadra i Zagreba bila povod politici „wait and see“.

Da se ovo nije dogodilo, možda bi uistinu spomenuti Marko Buljat postao novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Na takav scenarij ukazuje nam anonimna dojava koju smo zaprimili o sastanku Vrkića, Buljata i Tonija Matasa, nesuđenog Karamarkova šefa SOA-e, odnosno jakog lobija koji je mogao računicu preokrenuti u svoju korist.

Što će biti dalje te ima li kraja lakrdiji u Domu umirovljenika za sada ne možemo do kraja dokučiti. Ostaje samo pitanje – gdje su u cijeloj priči Stipe Zrilić, zadarski župan, i Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik, kada se radi o važnom pitanju budućnosti još važnije institucije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...