zoran erceg

Invalid rata o šatorašima u Srbu: “Ne poštujete hrvatsku povijest, a djecu gurate u nove sukobe!”

N1 TV

Autohtona hrvatska stranka prava podigla je šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka koji se u Srbu dogodio 27. srpnja 1941. godine. Zoran Erceg, hrvatski ratni vojni invalid, reagirao je na to otvorenim pismom.

Pismo Zorana Ercega prenosimo u segmentima:

Ukoliko želimo dobro Republici Hrvatskoj, ukoliko želimo dobro našoj djeci dignimo naš glas, usprotivimo se mržnji i svim onima koji potiču na mržnju. Zaustavimo prenošenje mržnje sa generacije na generaciju.

Moramo znati istinu o našoj nedavnoj povijesti da nam se nacizam i fašizam u obliku ustaša i četnika ne ponovi. Ako zaboravimo tko je bio u ratovima na strani dobra a tko je bio na strani zla u Hrvatskoj tada će nam neki čudni ljudi zli namjera nametnuti njihov zločinački, totalitarni način razmišljanja i djelovanja što ne smijemo dopustiti kako nas ne bi gurnuli u neke nove sukobe i neke nove ratove.

Ako nam je stalo do Republike Hrvatske onda trebamo poštivati hrvatsku povijest, Zakon i Ustav u kojeg su ugrađeni naši antifašistički temelji ostvareni u partizanskoj borbi za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Spomen na naše suborce i našu borbu za slobodu trebamo čuvati kao svetinju.

Zato je važno omogućiti neometano obilježavanje ustanka u Srbu.

Današnje okupljanje šatoraša – ekstremista u Srbu predstavlja skrnavljenje ili oskvrnuće temelja Hrvatske države.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar