Invalid rata o šatorašima u Srbu: “Ne poštujete hrvatsku povijest, a djecu gurate u nove sukobe!”

Autohtona hrvatska stranka prava podigla je šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka koji se u Srbu dogodio 27. srpnja 1941. godine. Zoran Erceg, hrvatski ratni vojni invalid, reagirao je na to otvorenim pismom.

Pismo Zorana Ercega prenosimo u segmentima:

Ukoliko želimo dobro Republici Hrvatskoj, ukoliko želimo dobro našoj djeci dignimo naš glas, usprotivimo se mržnji i svim onima koji potiču na mržnju. Zaustavimo prenošenje mržnje sa generacije na generaciju.

Moramo znati istinu o našoj nedavnoj povijesti da nam se nacizam i fašizam u obliku ustaša i četnika ne ponovi. Ako zaboravimo tko je bio u ratovima na strani dobra a tko je bio na strani zla u Hrvatskoj tada će nam neki čudni ljudi zli namjera nametnuti njihov zločinački, totalitarni način razmišljanja i djelovanja što ne smijemo dopustiti kako nas ne bi gurnuli u neke nove sukobe i neke nove ratove.

Ako nam je stalo do Republike Hrvatske onda trebamo poštivati hrvatsku povijest, Zakon i Ustav u kojeg su ugrađeni naši antifašistički temelji ostvareni u partizanskoj borbi za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Spomen na naše suborce i našu borbu za slobodu trebamo čuvati kao svetinju.

Zato je važno omogućiti neometano obilježavanje ustanka u Srbu.

Današnje okupljanje šatoraša – ekstremista u Srbu predstavlja skrnavljenje ili oskvrnuće temelja Hrvatske države.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...