Izbjegavajte ove vrste vježbi ukoliko želite smršavjeti

Stručnjak za fitness John Rowley, savjetovao je koje vježbe biste trebali izbjegavati ukoliko želite smršavjeti.

Rowley je napomenuo da nijedna od navedenih vrsta vježbanja nije loša, ali da vam ne bi trebala biti prioritet ukoliko želite izgubiti suvišne kilograme, odnosno, da biste ih trebali kombinirati s drugim vrstama vježbi.

1. Joga
Iako uz jogu dobivate na snazi i tonirate tijelo, ona neće stimulirati metabolizam kako bi brže radio i sagorijevao kalorije. Obzirom da je joga vježba niskoga intenziteta, možete je kombinirati s vrstama vježbi visokoga intenziteta kako biste postigli optimalne rezultate.

2. CrossFit
Iako jako popularan način vježbanja, CrossFit za početnike nikako nije dobra opcija. Riskirate ozljete zbog neprilagođenosti jakom intenzitetu vježbanja, pa je bolje CrossFit ostaviti za stadij mršavljenja u kojemu ste već dobili na kondiciji i izdržljivosti.

3. Isključivo kardio trening
Iako je kardio trening izvrstan način borbe protiv masnih naslaga, ukoliko se ne kombinira s treningom snage, može dovesti i do gubitka mišićne mase, a time i lošijeg metabolizma. Kombinirajte kardio trening s treningom s utezima i oduševit će vas rezultati, ukoliko ostanete dosljedni rasporedu vježbanja, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...