Kako preživjeti ponedjeljak na poslu

Povratak na posao nakon ugodnog i zabavnog vikenda često zvuči kao noćna mora, no kaže se da nije teško ono što se mora, zar ne? Ne nužno. Da bismo vam olakšali početak radnog tjedna, u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će svaki ponedjeljak učiniti ipak produktivnijim i podnošljivijim.

Nemojte o ponedjeljku razmišljati na negativan način

Što ćete više razmišljati o tome kako je grozno vratiti se na posao, tim ćete više sami sebe početi uvjeravati da je to uistinu tako, a to će se onda itekako odraziti na vama. Umjesto toga, maksimalni iskoristite vikend, a o ponedjeljku razmišljajte samo kao o još jednom radnom danu u nizu.

Također pripazite da među kolegama cijeli ponedjeljak ne provedete u žaljenju za vikendom i govorancijama o tome kako je grozno biti na poslu. Ne samo što ćete širiti negativnu energiju, nego će vas i kolege početi doživljavati kao osobu kojoj posao i nije baš na listi prioriteta.

Pripremite se na vrijeme

Nedjeljom navečer odvojite barem pola sata kako biste se pripremili za dan koji je pred vama. Prođite listu obaveza koje vas čekaju narednog tjedna, sastanke kojima morate prisustvovati i slično, a isto tako pripremite i odjeću za sutrašnji dan. Na taj ćete način izbjeći stresno jutro.

Ustanite barem 15 minuta ranije nego inače i iskoristite ih za sebe

Iako vam vjerojatno ne pada na pamet ustajati ranije, a pogotovo ne ponedjeljkom, vjerujte nam da će vam se to itekako isplatiti. U tih 15 minuta viška koje imate popijte svoju omiljenu kavu, obavezno pojedite doručak i pojačajte radio. Osjećat ćete se spremnijima i vidljivo raspoloženijima.

Popričajte s kolegama o tome kako ste proveli vikend

Vjerujte nam, niste jedini kojima ponedjeljak pada teško. Slično je i s većinom vaših kolega. Kako biste jedni drugima olakšali prijelaz iz bezbrižnog vikenda u more poslovnih obaveza, razmijenite jedni s drugima dojmove o tome kako ste ga proveli. Možda već možete početi planirati i nadolazeći vikend.

Pauzu iskoristite za uživanje na suncu

Znanstveno je dokazano da boravak na suncu može drastično popraviti raspoloženje. Ako ste u mogućnosti, svakako pauzu na poslu iskoristite kako biste barem pet minuta proveli na suncu. Bilo da je riječ o druženju s kolegama na balkonu ili pak odlasku po hranu u obližnju trgovinu ili restoran, iskoristite svaki trenutak za pokoju zraku sunca.

Napravite plan za aktivnosti nakon završetka radnog dana

U mislima vam ne bi trebalo biti samo kako preživjeti dan na poslu pa se potrudite čak i ponedjeljak učiniti posebnim. Napravite planove koje ćete ispuniti nakon odlaska s posla. Večera s prijateljicama, omiljeni film i velika porcija kokica u pidžami ili pak odlazak u šoping (sjetite se, u tijeku s u velika sniženja) svakako su dobre ideje zbog kojih će i običan ponedjeljak završiti vrlo dobro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...