Kod menze uklonili stablo da turisti imaju više prostora!?

Dok su se svi bavili spasom platana, “glavom” je platio hrast crnika s druge strane ulice kod zadarske menze. Razloge uklanjanja hrasta odlučila je podijeliti s nama Marjana Botić iz Akcije mladih koja piše sljedeće:

Poštovane kolegice i kolege,

na nadležni gradski ured poslali smo upit o tome po čijem je nalogu izvršeno današnje pilanje stabla u ulici Mihovila Pavlinovića, koje je u jutarnjim satima obavilo gradsko poduzeće Nasadi.

Svjesni situacije da u Gradu Zadru postoje brojni i veći problemi od nažalost još jednog uništenog zdravog stabla, a protivno nedavno iskazanoj volji građana da u toj ulici zadrže zelenilo, moramo naglasiti da nas osobito zapanjuje što se stablo nalazilo na terasi koju koristi menza, a u sezoni kafić Sveučilišnog poslovnog centra, pa se pitamo da li je netko iz Sveučilišta u Zadru bio uključen u ovaj uistinu sramni potez?

Molimo i kolegice i kolege iz medija da stoga pokušaju naći relevantne odgovore, budući da je vidljivo da je stablo bilo potpuno zdravo, kao crnogorica nije i ne može uzrokavati alergijeske smetnje, a nije smetalo ni prolasku pješaka, tako da je jedini naš zaključak da se radi o provođenju nedopustivih hirova usmjernih na povećanje (mizerne) zarade od turista , jer se sječom stabla “otvorilo” mjesto za jedan jedini stol na terasi?!
Sramota!
Eto, tužna više i jadna, pitajući se koliko možemo biti gluhi i slijepi na to da se građani više uopće ne doživljavaju akterima društvene scene, primite pozdrave,

Marjana Botić

pitanje za pilanje stabla 8.7.2016.(1)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...