Kraj tjedna na “Glazbenim večerima u Sv. Donatu” u znaku dva kvarteta

KRAJ TJEDNA NA GLAZBENIM VEČERIMA U SV. DONATU BIT ĆE U ZNAKU  DVA KVARTETA – RAZLIČITA PO SVOJEM SASTAVU I REPERTOARU, ALI SLIČNA PO SVOJOJ IZVRSNOSTI!

Prvi kvartet bit će kvartet gitara – sastavljen od nekih od najboljih hrvatskih gitarista!

Upravo za tu su se prigodu okupili Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić – kako bi publiku na Večerima pomno odabranim programom najvećih majstora gitarističke literature španjolske i latinoameričke proveni­jencije, odveli na putovanje Iberskim poluotokom. No, ipak se nalazimo na hrvatskom Jadranu, u zemlji velike gitarističke tradicije, domovine nekih od najboljih gitarista na svijetu. Nakon recitala Petra Čulića, drugi gitaristički koncert na ovogodišnjim Večerima bit će podjednaka poslastica za ljubite­lje ovog instrumenta. U petak, 29. srpnja u crkvi sv. Donata s početkom u 21 sat zadarska će publika biti u prilici posvjedočiti virtuozima slavne „zagrebačke gitarističke škole“ – koncertu koji će zasigurno biti slušateljska privilegija!

Drugi, posve drugačiji ali ne manje atraktivni koncert bit će onaj kvarteta saksofona. Mladi, kreativni i nadahnuti saksofonisti amsterdamskog Konzervatorija prije dvije godine spojila je ljubav prema komornom muziciranju i svojem instrumentu. Tako je nastao Ardemus kvartet saksofona čiji članovi, iako s amsterdamskom adresom, dolaze iz raznih dijelova svijeta, a među njima je i hrvatski alt-saksofonist Lovro Merčep. U samo dvije godine zajedničkog rada, Kvartet Ardemus predstavio se na prestižnim europskim festivalima komorne glazbe, a njihovi atraktivni koncerti popraćeni mladalačkim entuzijazmom redovito oduševljavaju publiku. U Zadru prvi će se puta predstaviti u sklopu Glazbenih večeri u nedjelju, 31. kolovoza u crkvi sv. Donata s početkom u 21 sat.

29. 7., petak, Crkva sv. Donata, 21:00 h

…a dečki sviraju gitare!

Gitaristički kvartet: Zoran DUKIĆ, Petrit ÇEKU, Maroje BRČIĆ, Tvrtko SARIĆ

Program: L. Bocherini, M. Ravel, I. Albeniz, B. Šipuš, A. Piazzolla, M. De Falla, F. M. Torroba

31. 7., nedjelja, Crkva sv. Donata, 21:00 h

Lahor sa sjevera

ARDEMUS, kvartet saksofona

Lisa WYSS, sopran saksofon

Lovro MERČEP, alt saksofon

Jenita VEURINK, tenor saksofon

Yo-yo SU, bariton saksofon

Program: J. Rivier, G. Lago, B. Papandopulo, G. Ligeti

ŠTO NAS DALJE OČEKUJE?

Nakon ukupno jedanaest koncerata 56. Glazbene večeri u sv. Donatu došle su i do posljednjeg, dvanaestog koncerta. Festival će se završiti dobro znanom gošćom Festivala, koja svaki put oduševi publiku svojega rodnog grada novim programom. Radi se o Katarini Livljanić i ansamblu Dialogos (Pariz, Francuska) koji će ovoga puta ispričati priču o intrigantnom britanskom srednjovjekovnom svecu.Bez scenskih rekvizita, bez instrumenata, bez kostima. Samo četiri žene odjevene u crno…i njihovi glasovi.

3. 8., Crkva sv. Donata, 21 h

Jedan svetac, tri furije i tisuću čuda

KATARINA LIVLJANIĆ & ANSAMBL DIALOGOS(Francuska)

Swithun!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...