Luka Stipanov svira na sutrašnjem Zadar Classic Open Airu!

Na rasporedu 4. Zadar classic open air-a u ponedjeljak, 04. srpnja je mladi zadarski gitarist Luka Stipanov. Na tom je festivalu, kojega uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice organizira zadarski Lions klub, Luka nastupio i prije dvije godine, a ovoga će ljeta za koncertnu dvoranu svirati i u petak, 08. srpnja.

Luka je rođen 1993. u Zadru gdje je i započeo glazbeno obrazovanje te maturirao u klasi prof. Hrvoja Šteke i sada, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, završava studij u klasi prof. Darka Petrinjaka. Na državnim je natjecanjima osvajao nagrade i kao solist i kao član gitarskog tria, a usavršavao se na majstorskim tečajevima Carla Marchionea, Xhevdeta Sahatxhije, Dejana Ivanovića, Zorana Dukića i Alexa Garrobéa.

Kao i svi koncerti Zadar classic open air-a i ovaj Luke Stipanova bit će na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Tijekom njegova nastupa od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi namijenjeni uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači. Riječ je o akciji koju je Lions klub Zadar pokrenuo prije četiri godini kako bi potakao obnovu palače i njene koncertne dvorane, nekadašnjeg središta kulturnog života u gradu.

Kako je nastup Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Zadru i a cappella sastava A.K.A. Crescendo koji je bio najavljen za nedjelju, 19. lipnja, zbog kiše morao biti otkazan u posljednji trenutak, koncert Luke Stipanova bit će drugi po redu na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...