Cestitka_Uskrs

Ministar Kuščević sutra u radnom posjetu Zadarskoj županiji

U petak, 22. srpnja 2016. ministar Lovro Kuščević dodijelit će odluke kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira 15 projekata unapređenja komunalne infrastrukture u općinama i gradovima Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 12 milijuna kuna a Ministarstvo ih sufinancira s 2,1 milijun kuna. Ovogodišnji je iznos višestruko povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je Ministarstvo na području Zadarske županije sufinanciralo dva projekt u ukupnom iznosu od 180 tisuća kuna.

Svečana podjela odluka održat će se, s početkom u 10 sati, u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije, Božidara Petranovića 8 u Zadru.

Odluke se dodjeljuju sljedećim općinama i gradovima: Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Novigrad, Obrovac, Pakoštane, Pašman, Poličnik, Posedarje, Preko, Stankovci, Starigrad, Sukošan, škabrnja i Zemunik Donji. Ministarstvo je ujedno dodijelilo sredstva za izradu prostornih planova Bibinju, Sv. Filipu i Jakovu, Gračacu, Starigradu i Zemuniku Donjem.

Javni poziv za dodjelom kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda gradovima i općinama Ministarstvo je objavilo 02. svibnja 2016. Zahtjeve za odobravanje financijske potpore preispitivalo je Povjerenstvo za provedbu postupka odobravanja proračunskih sredstava, odnosno određivanja rasporeda i korištenja sredstava kapitalnih pomoći općinama i gradovima za 2016. To je Povjerenstvo ocijenilo koji su projekti od naročitog značaja za jedinicu lokalne samouprave i predložilo ministru donošenje Odluke o odobrenju prijenosa sredstava općini odnosno gradu.

Svi zaprimljeni zahtjevi kvalitetni su i vrijedni za lokalnu zajednicu i Državu u cjelini. Ove su godine sredstva u svrhu povećanja komunalnog standarda značajno povećana u odnosu na 2015, sa 6 na 30 milijuna kuna. Ministarstvo vjeruje da će se pozitivni makroekonomski pokazatelji pokrenuti za vrijeme ove Vlade još jačim intenzitetnom nastaviti, što će dovesti do povećanja raspoloživih sredstava i omogućiti Ministarstvu da iduće godine financijski sudjeluje u većem broju projekata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...