Na “Danima Kule Jankovića” izvedba predstave po romanu Vladana Desnice

I u 2016. nastavljaju se tradicionalne ljetne svečanosti u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom, kojima se nastoji afirmirati materijalna i nematerijalna kulturna baština Zadarskog zaleđa.

U okviru ovogodišnjih Dana Kule Jankovića (30. i 31. srpanj, 2016.) u prostoru ovog kulturnog dobra prikazat će se monodrama Jure Arasa Igre proljeća i smrti nastala prema tekstu romana Vladana Desnice Proljeća Ivana Galeba. Predstava će se održati u nedjelju, 31. srpnja, u 21:00 h, dok se tijekom čitave subote i nedjelje od 9 ujutro do 9 navečer mogu se razgledati svi dijelovi obnovljene povijesne jezgre kulturnog dobra Kula Stojana Jankovića i crkvica Svetog Đurđa kao i parkovne površine koje su integralni dio ovog kompleksa.

Ističemo da su ovogodišnji Dani Kule Jankovića najava 50. obljetnice smrti književnika Vladana Desnice koja će se obilježavati 2017. godine, te je stoga i ovogodišnji program posvećen Vladanu Desnici kao najeminentnijem stanaru i vlasniku ovog kulturnog dobra.

Manifestacija Dani Kule Jankovića 2016. se ove godine održava u okviru projekta Duga iznad Kule 2016., a uz sponzorstvo Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Grada Benkovca te VSNM-a grada Zadra. Organizator Dana Kule Jankovića 2016. je Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...