Na Pagu obrađeno 213 Britanaca, pronađena gomila droge, naplaćeno gotovo milijun kuna kazna!

Od 24. lipnja do 1. srpnja provodio se prvi tjedan akcije “Helios”, novoga projekta suradnje PU zadarske i PU ličko-senjske. Operativna akcija “Helios” sadržava niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju, otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja na otoku Pagu tijekom turističke sezone 2016. godine, odnosno istovjetna je ranijim akcijama “Insula”, odnosno “Polifem”.

U prvome tjednu policijski službenici imali su pune ruke posla – kazneno i prekršajno su obradili čak 266 osoba!

Crna statistika, kao što se da iščitati iz naslova članka, na strani je državljana Velike Britanije – nad njih čak 213 policija je izvršila obradu, a slijede ih:

– 5 njemačkih državljana,
– 7 talijanskih državljana,
– 2 austrijska državljana,
– 2 švicarska državljana,
– 3 slovenska državljanina,
– 3 škotska državljanina,
– 6 irskih državljana,
– 8 australskih državljana i
– 17 hrvatskih državljana.

Ukupno je podneseno 20 kaznenih prijava, od čega 15 zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, jedna za prisilu službenoj osobi, jedna zbog napada na službenu osobu, jedna zbog iznude, jedna zbog protupravnog oduzimanja slobode te jedna zbog krivotvorenja novca.

Kriminalističko istraživanje vrši se i nad počiniteljima još po jedno kazneno djelo prijetnje te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Ukupno je izdano 220 Obveznih prekršajnih naloga, za što su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 755.332,06 kuna i podnesena ukupno četiri optužna prijedloga prema članku 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, a oduzeto je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 g ketamina, više od 120 g MDMA, više od 160 g kokaina, više od 120 g amfetamina i manja količina hašiša.

PU zadarska piše kako je u osam navrata korištena sila zbog pružanja aktivnog otpora osumnjičenika.

Za kraj valja još spomenuti kako je u suradnji s Carinskom upravom utvrđeno 13 prekršaja iz Zakona o trgovini, jedan prekršaj iz Zakona o žigu te jedan prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...