Načelnik Preka: “Ivan je htio ostati na otoku”; Rakitić: “Nitko nam ne može uzeti osmijeh!”

Iz općine Preko priopćili su da su mještani Čeprljande i otoka Ugljana šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na turističkoj vili u kojoj je ljetovao hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, ističući kako se nadaju da će policija pronaći krivca za ovaj suludi čin.

Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak. Nadamo se da će policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, i uvjereni smo da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija, naveo je načelnik Općine Preko Karlo Novoselić.

Nakon incidenta na Ugljanu, oglasio se i Rakitić

O cijelom incidentu se na Instagramu sada oglasio i sam Rakitić.

– Uživamo u obiteljskom odmoru. Nitko nam ne može uzeti naš osmijeh, poručuje hrvatski reprezentativac.

Mještani otoka Ugljana kažu kako Rakitića nisu napali huligani, nego neodgovorni pojedinac.

Isprva se sumnjalo na grupu huligana, no u policiji tvrde da tragaju za najvjerojatnije jednim nepoznatim počiniteljem, a kako neslužbeno doznajemo, nije riječ o organiziranom napadu.

Rakitić je na Ugljanu trebao ostati do 6. srpnja, no na nagovor supruge otišli su ranije. No, s otoka nisu “odjurili”. Popularni je nogometaš još neko vrijeme proveo u društvu suigrača Danijela Pranjića, te je mještanima i djeci dijelio autograme.

Rakitiću i njegovoj obitelji ispričao se i ministar turizma Anton Kliman koji je zatražio hitnu istragu incidenta.

– Sramota je da pojedinci nanose ovakvu štetu ugledu naše zemlje pa očekujem da će ih se strogo sankcionirati. Kao ministar se ispričavam Ivanu Rakitiću i njegovoj obitelji zbog nemilog događaja. Mi ne smijemo dozvoliti da jedna svjetska zvijezda u svojoj državi doživi ono što su doživjeli u kući na odmor. Moramo definitivno stati tome na kraj i definirati odakle dolaze te pojavnosti, izjavio je ministar za RTL televiziju.

Dodajmo ovome kako je Ivan Rakitić s obitelji svoj odmor nastavio u hotelu Iadera u Petrčanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...