Nakon Partizana, Zadar ima najvjernije gledatelje – u prosjeku 3.192 po utakmici

Od klubova koji su ušli u ABA ligu; Zadar, Helios, Krka, Cedevita, Cibona, Igokea, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, Budućnost, MZT Skoplje, FMP, Mornar i Olimpija, naš je klub, prema službenoj statistici, na samom vrhu na ljestvici gledanosti.

Odmah nakon beogradskog Partizana koji je brojao 4576,9 gledatelja po utakmici.

Zadar ima prosjek od 3192,3 gledatelja, više i od Crvene zvezde koju Delije vjerno rate.

Direktor kluba Boris Skroče ističe ogromno zadovoljstvo iznesenim brojkama.

Dokaz je to da je Zadar na karti Europe stup košarke i da nam to nitko ne može osporiti. Imamo svoje vjerne navijače koji su bili uz nas i kad se dobivalo i kad se gubilo. To je ono najvažnije i to je pravi sportski duh, kaže Skroče.

Zadovoljan je i prvi čovjek Tornada Luka Buljat:

Zadovoljni smo stanjem na tribinama. Naravno, uvijek može bolje, ali to sve, budimo realni, ovisi o rezultatima i samoj igri Zadra.

Obzirom na mučan proces predstečajne nagodbe koja je formalno okončana prije dvije godine, ali s kojom nisu nestali financijski problemi, pa se na koncu sezone muka mučila s neisplatom plaća igračima zbog čega su se trebale bojkotirati i neke ključne utakmice i što je, ruku na srce, rezultiralo i time da u momčad apriori nisu željeli ulaziti igrači koji su dobili bilo kakvu drugu priliku, pa ni lokalni momci koje bi Tornadovci rado vidjeli u Krešinu domu, rezultati su ovo koji i više nego raduju i potvrđuju kako je Zadar bio i ostao grad košarke.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...