NAPADAČ IZ MÜNCHENA POČINIO SAMOUBOJSTVO: Policija kaže da je djelovao sam, a otkrila je i njegov identitet

Napadač iz trgovačkog centra u Njemačkoj je 18-godišnji Iranac iz Münchena,  kazao je u subotu šef policije Hubertus Andrae na konferenciji za novinare, dodavši da motivi zločina  nisu poznati.
Prethodno je policija objavila da je jedna osoba osumnjičena za teroristički napad i da je počinila samoubojstvo. Sada se pretpostavlja da je to ujedno i jedini napadač. Nitko drugi nije osumnjičen za pucnjavu u kojoj je, prema posljednjim podacima, ubijeno deset ljudi uključujući i napadača, a najmanje 21 osoba je ozlijeđena. Napad se dogodio u trgovačkom centru Olympia oko 5 kilometara sjeverozapadno od centra Münchena.

Tijelo napadača pronađeno je oko jedan kilometar udaljeno od trgovačkog centra. Crveni ruksak pronađen u blizini tijela ispitan je na eksploziv, izvijestila je policija.

Ranije je policija rekla da traga za tri osobe osumnjičene za napad, pozivajući se na izjave očevidaca. No, sada vjeruje da je samo jedan čovjek odgovoran za pucnjavu. Pucnjava u trgovačkom centru koji se nalazi oko 5 kilometara od centra grada dovela je do niza evakuacija javnih mjesta, obustave javnog prijevoza i izazvala paniku diljem grada.

Vlasti u Münchenu objavile su oko dva sata ujutro da je uzbuna prošla i da građani sada mogu izaći iz svojih domova. Ponovno je uspostavljen i javni prijevoz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...